Tárlat

2023.02.06. 18:15

Első kiállítását mutatta be Zana Ildikó textilszobrász Szolnokon

Első önálló kiállítását mutatta be a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézményben Zana Ildikó textilművész, a Cserhát Művészkör tagja, Manuál Művészeti díjas textilszobrász.

Köllő Judit

Szalay Ferenc polgármester is méltatta a kiállítást

Fotó: Köllő Judit

Az esemény Kiszely Ibolya énekével és dr. Simon Gergely szavalatával kezdődött. A Varázstextil című kiállítást Szalay Ferenc polgármester és dr. Sebestyén Ildikó címzetes főjegyző is méltatta. 

– Úgy gondolom, hogy nagy kincs, ha valaki megtalálja a hivatása és a családja mellett azt a tevékenységet, ami feltölti őt és teljessé teszi életét – köszöntötte a látogatókat dr. Sebestyén Ildikó.

– Zana Ildikó számtalan értékes és kreatív munkája arról árulkodik, hogy érdemes belevágni valami újba annak érdekében, hogy ilyen nagyszerű munkák szülessenek. Zana Ildikó 2018-ban kezdte tanulni a textilszobrászat művészetét. Kitartásának és szorgalmának köszönhetően gyűltek munkái, több tárlaton is bemutatta már egy-egy művét, melyek hatalmas sikernek örvendtek. 

– Különböző anyagokkal dolgozom – magyarázta hírportálunknak Zana Ildikó.

– Számtalan történés inspirál a hétköznapokban, hiszen mindig van egy-egy olyan téma, ami megérint. Szeretem a virágokat, a csendéletet és a nőiességhez közelálló dolgokat. Hiszek abban, hogy az alkotás boldogság és lélekterápia.A legtöbb alkalommal azt érzem, hogy feltölt és megnyugtat, ami sokszor észrevehető a kész művemen is. 

Zsűrizett darabjai között van a Tisza, a Mese és az Arany Varázslat című alkotás, amik egytől egyig a textilművész kifinomult ízléséről árulkodnak. 

– A kezdetektől fogva alig vártam, hogy ezzel a fajta művészettel foglalkozzak – mesélte tovább Zana Ildikó.

– Demény Gabriella textilszobrásztól nagyon sokat tanultam, nagyon inspiráló számomra a művészete. A folyamatos gyakorlás bebizonyította számomra, hogy kellő türelemmel bármilyen művészeti tevékenység elsajátítható. 
 

Zana Ildikó textilszobrász egyik alkotásával 
Fotós: Köllő Judit


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!