Verseny

2023.02.27. 14:30

Fotópályázatot hirdettek Törökszentmiklóson

A város mindennapjait vagy meghatározó pillanatait, helyszíneit megörökítő fotókat vár legújabb pályázati kiírásában a törökszentmiklósi Pro Bibliotheca Alapítvány. A legjobb képeket kiállítják és fotóalbumba rendezik majd Törökszentmiklós újratelepítésének 300. évfordulója előtt tisztelegve.

Molnár-Révész Erika

Balla Imre, az alapítvány elnöke

Fotó: Mészáros János

Szentmiklósi pillanatok címmel fotópályázatot hirdetett a törökszentmiklósi Pro Bibliotheca Alapítvány. A pályázat célja Törökszentmiklós, valamint a városban élő, tevékenykedő emberek életének, körülményeinek művészi megjelenítése. A fotók témái lehetnek épületek, rendezvények, események, a helyi sport és kulturális élet, valamint az oktatás, a gyermeknevelés pillanatai, de arcokat és életképeket is vár az öttagú zsűri. 

– Alapítványunk egyik tevékenysége a könyvkiadás. Legutóbb a Szerelmünk Szentmiklóst, előtte a Csak a gyökér legyen erős címűt jelentettük meg. Jelenleg pedig azt tervezzük, hogy a pályázatra beküldött legszebb alkotásokból kiállítást rendezünk, majd egy fotóalbumot állítanánk össze és adnánk ki a város életét megörökítő legjobb képekből – tájékoztatott Balla Imre, az alapítvány elnöke.

Mint mondta, az album Törökszentmiklós újratelepítésének 300. évfordulójának tiszteletére készül, ezért, szeretnének a beérkezett pályamunkákból háromszáz minőségi képet összeválogatni.

– Nagyon szeretnénk a fiatalokat, iskolásokat, középiskolásokat bevonni ebbe a pályázatba, hiszen ma már rendelkezésükre áll a szükséges eszköz, a mobiltelefon. Ráadásul azzal, hogy Törökszentmiklós épületeit, mindennapjait fotózzák, a lokálpatriotizmus is erősödhet bennük– hangsúlyozta az elnök. 

A pályázatra maximum öt darab, különböző témájú alkotást lehet beküldeni. A pályaműveket digitális formában az [email protected] emailcímre kell eljuttatni, május másodika éjfélig. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!