Tárlat

2023.03.17. 11:00

„Egy cipő bőrből és álmokból” – Cipőkből nyílt kiállítás Martfűn

A Tiszazug kapujának történelme a cipőgyártással fonódott össze, a mai napig vannak, akik a cipőgyártással foglalkoznak. A helyi GT cipő kiállítás, amely az „Egy cipő bőrből és álmokból” címet kapta nemrégiben nyitották meg a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár emeleti termében.

P. Pusztai Nóra

Király Ferenc marketingvezető egy limitált kiadású darabot mutat

Fotó: Nagy Balázs

A klasszikus modellek mellett idei újdonságokat is kiállítottak a GT cipő művelődési házban berendezett tárlatán.

Martfűn nagyon erős érzelmi kötődés van a cipőhöz, ami ez elmúlt évtizedekre vezet vissza. A helytörténeti gyűjteménynek is elsődleges célja a cipőtörténelem kutatása. A GT egy olyan cég, ami a mi térségünk márkája és története ami már hét évre nyúlik vissza. A kiállításon bemutatjuk honnan indultak, hol tartanak, mik a hosszútávú terveik

 – mondta Eiler Zita, muzeológus.

A vállalkozás alapítója Gondi Sándor martfűi fiatal cipész szakember, az üzemnek üzlettársával Tiszaföldváron találtak helyet.

– Összegyűjtöttünk néhányat a legelső modelleinkből, de a vitrinekben helyet kaptak olyan exkluzív újdonságok, amelyek még a kínálatban sem szerepelnek, amik majd csak limitált mennyiségben készülhetnek – sorolta Király Ferenc marketingvezető.

Hozzátette: a cég története 2015 őszére nyúlik vissza, amikor Gondi Sándor és üzlettársa megkereste egy új cipő márka létrehozásával. A fiatal szakember egész családja a cipőiparban dolgozott ahogy ő is, és a saját vállalkozás indításakor a minőségre és egyediségre helyezte a hangsúlyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!