Rummikubosok

2023.03.27. 10:00

Versennyel ünnepelte ötéves születésnapját a karcagi csoport

Egymaroknyi lelkes játékos alapította a ma már negyven főt számláló klubot.

D. E.

A szülinapi „torta”, a jellegzetes karcagi ferdinánd volt, amelyet Szabó Józsefné sütött meg a csapatnak

Fotó: Daróczi Erzsébet

Ötéves „születésnapját” ünnepelte a Déryné Kulturális Központ keretei között működő karcagi rummikub csoport. Ebből az alkalomból egy ötfordulós bajnokságot hirdettek tagjaiknak – tudtuk meg Kovácsné Kerekes Katalin klubvezetőtől. 

Egy maroknyi csoport alapította meg 2018-ban a klubot, mára negyvenfősre duzzadt a csapat. Ma már az idősebbek mellett fiatalabb tagjaik is vannak, három korosztály versenyez a csapatban, a legfiatalabbak alsó tagozatosok, az idősebbek már a nyolcvan évet is átlépték. 

Azt vallják, hogy a játék összehozza az embereket, és minden alkalmat megragadnak arra is, hogy a játékot népszerűsítsék a kulturális központ rendezvényein is, mert játszani jó. 

Ötfordulós bajnokságot hirdettek a játékosoknak
Fotós: Daróczi Erzsébet

A születésnapi versenyen jelen lévő Turi Sándor országos játékmester elismeréssel szólt a karcagi játékosokról, akik egyik nyáron országos tábort is szerveznek az Akácliget Fürdőbe. Kunné Nánási Mónika, a Déryné megbízott intézményvezetője is szívügyének tekinti a klub támogatását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!