Szoljon podcast

2023.05.19. 17:30

A közelmúltban elhunyt zenész-képzőművészre is emlékezik a szolnoki tárlat

A mindenki előtt nyitott szolnoki Prizma Klub új kiállításai szeptember végéig láthatóak.

Turcsányi János

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Emlékkiállítás és Petőfi motiválta képzőművészeti alkotások látogathatók a szolnoki Városmajor úton. Kettős tárlat nyílt meg a szolnoki Prizma Klubban. A pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátását biztosító intézmény szolgáltatásait igénybe vevők alkotásai mellett Varga Erik „Riki” képei várják az érdeklődőket.

– A Prizma Klubba hetente egy alkalommal Nagy Katalin Matild grafikus képzőművész jár foglalkozást tartani. Az ott elkészült, a Petőfi Emlékévhez kapcsolódó témájú művek összessége kapta a Forrongó szív címet. A különböző technikával készült képek a Nagyteremben láthatók – tudtuk meg Modla Dezső szolgálatvezetőtől.

A másik, a folyosón helyet kapó bemutató a nemrég elhunyt szolnoki zenész-képzőművész, Varga Erik emléke előtt tiszteleg, az általa készített festményekből válogatva. Mint a klubvezető elmondta, mióta tavaly márciusban a klub elköltözött mai helyére a Városmajor útra, a mostani az ötödik – és egyben első kettős – kiállításuk. „Riki” nemcsak a Grund névre keresztelt bemutatótér tárlatmegnyitóin lépett fel rendszeresen, de több önálló verses-zenés performanszának is ez volt a helyszíne.

A mindenki előtt nyitott szolnoki Prizma Klub új kiállításai szeptember végéig láthatóak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!