Programajánló

2023.05.19. 12:00

Idén is színes programokkal hívogat a túrkevei juhászfesztivál

Egyebek közt főzőversennyel és koncertekkel is várják a XXIII. Kevi Juhászfesztivál látogatóit, de vármegyeszerte sokféle programból válogathatunk majd a hétvégén.

Molnár-Révész Erika

Illusztráció

Forrás: MW archív

Fotó: Kiss János

A különféle programok szervezői gondoskodtak róla, hogy a következő napokban minden korosztály megtalálja a neki leginkább tetsző kikapcsolódási lehetőséget.

PÉNTEK 

Szolnok 15 órától az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban a családkutató klub eseményén dr. habil Fülöp Tamás, PhD rektor tart előadást, A családtörténet kutatás pozitív hatásai az egyénre és a közösségre címmel.

Szintén az Agórában 16, illetve 20 órától kezdődik az llúzió Mesterei című showműsor. Az eseményen fellép Hajnóczy Soma kétszeres bűvész világbajnok, és a nagyszínpadi illúziók mestere, Zee Zeus többszörös fesztivál díjnyertes illuzionista, valamint Kelle Botond ötszörös magyar bűvész bajnok. 

Három napon keresztül tartanak az X. Országos Ádám Jenő Dalverseny programjai a vármegyeháza dísztermében. Az esemény pénteken, 19 órakor nyitóhangversennyel kezdődik, majd szombaton és vasárnap két korcsoportban tartott dalversenyekkel folytatódik. A program vasárnap 14 órától gálahangversennyel, majd szakmai nappal zárul.

Jászberény Pénteken 14.30-kor Parti-Tóth Orsolya festményeiből nyílik kiállítás a Jászberényi Városi Könyvtár 3. emeleti galériájában, Feszültségoldás járvány idején címmel.

Túrkevén ezen a napon kezdődnek a XXIII. Kevi Juhászfesztivál programjai, melyet a Petőfi téren és a Ligetben tartanak. Utóbbi helyszínen  20 órától éjfélig a 90-es és a 2000-es évek zenéivel szórakoztatja a közönséget DJ Robby. 

SZOMBAT

Túrkeve Folytatódnak a XXIII. Kevi Juhászfesztivál programjai, a Petőfi téren reggel 7.30-tól főzőversenyre várják az indulókat, 10 órától csikós hívogató kezdődik a település utcáin, majd kezdődnek a zenés-táncos produkciók. 20 órakor a Wellhello együttes ad koncertet, majd hajnalig tartó juhászbál veszi kezdetét. Mindeközben a Liget színpadon délelőtt már 11 órától párhuzamosan zajlanak majd az események. A rendezvény vasárnap is folytatódik majd reggeltől estig, melyet a 21 órától kezdődő Mobilmánia koncert zár Vikidál Gyulával.

Karcag Reggel fél 8-tól már gyülekezhetnek a Múzeumparkban a II. Karcagi Veteránjármű, valamint az V. Zuk-Nysa-Warsawa és Kortárs Járművek Gyülekezetének résztvevői. A 9 órai megnyitó után 10.30-ig játékos feladatok várnak az érdeklődőkre, melyeket a karcagi mentállomás dolgozóinak bemutatója követ. A déli ebéd után 14 órakor kezdődik az eredményhirdetés, a látványos felvonulás pedig 15 órakor indul.

Kunhegyes Délelőttől családi napot tart a Kunhegyesi Református Egyházközség a helyi Siloám Központban. Az eseményen ugrálóvár, kézműveskedés, népi játékok és különböző veterán járművek bemutatója várja az érdeklődőket. Emellett számos előadás biztosítja a jó hangulatot, hiszen fellépnek a gyülekezet intézményeinek tanulói, az idősek otthona, a gondozási központ ellátottjai, valamint a gyülekezet ének és zenekara is .

Jászapáti A Jásztánc Alapítvány rendez családi napot fennállásának 45 éves évfordulója alkalmából, 11 órától Böjte Csaba ferences rendi szerzetes tart szentmisét a Kisboldogasszony római katolikus templomban, 14 órától pedig kézműves foglalkozások és gyermekprogramok kezdődnek a Pájer Antal Művelődési Ház mögötti téren. 17 órától néptáncos csoportok mutatkoznak be, este 7 órától batyusbál és táncház kezdődik.

Szolnok 11 órától Nyuszi Show kezdődik az Aba-Novák Agórában, ahol a gyermekek kedvenc mesehőseikkel is találkozhatnak. Az előadás 5 kis tanulságos történetet mesél el, 6 dallal színesítve.

Szintén a vármegyeszékhelyen 15 órától a Pletykafalui Fiókkönyvtárban LEGO robot programozás címmel interaktív családi rendezvény kezdődik, a Digitális Európa programsorozat részeként. Az eseményen kiállítás nyílik Horgolt mesevilág címmel Ráczné Földi Andrea munkáiból, a tárlat június 15-ig tekinthető meg. Az esemény 17 óráig tart, amikor elkezdődnek a gyermeknapi programok, melyeken Puding és Palacsinta műsorával, lufihajtogatással, kinti és benti játékokkal, valamint kézműveskedéssel várják a résztvevőket.

Jászberény Folytatódik a klubkoncert sorozat a Lehel Film-Színházban, 21 órától a Rituális Rémtettek zenekar játszik, előzenekara a Detox Boys lesz.  

Nagykörű Este 7-kor kezdődik a Nepomuki és Fényúsztatás ünnep, az esemény megemlékezéssel kezdődik Nepomuki Szent János szobránál, ahonnan a résztvevők a komphoz vonulnak, majd sötétedésig kellemes zeneszó mellett helyben készült ételeket fogyaszthatnak. Amikor az est leszáll, kezdődik a mécsesúsztatás, az áhítatot és a hangulatot a pillanathoz választott zene teszi majd teljessé.

VASÁRNAP 

Szolnok Reggel 8-kor rajtol majd a Kossuth térről a IV. Pizza Sprint Félmaraton és Élményfutás mezőnye, az előre regisztrált résztvevők több kategóriában és távon indulnak majd. A mezőny a Kossuth térről indul, majd a Szapáry út, a Mártírok útja, a Szolnoki Reptár, a Tiszaparti sétány, a Tiszavirág híd, a Debreceni Egyetem Szolnok Campus, a Tiszaligeti sétány, a Tisza-híd, a Dr. Béres József sétány és a Tiszai hajósok tere érintésével a Szapáry útra, majd a Kossuth térre kanyarodik vissza. Az  esemény ideje alatt útlezárásokra kell számítani. 

Nagykörű Reggel 9-kor nyit a Körűi piac, a népszerű eseményen egyebek mellett kézműves termékek, friss zöldségek, házi készítésű lekvárok, savanyúságok, sütemények kaphatóak, emellett régiségudvar is nyílik, a délután 14 óráig tartó esemény ideje alatt a talpalávalót a Körűi Banda húzza majd. 

Szolnok Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban délután 18 órától kezdődik a Mindenek szerelme-Táncos koncert, amely Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák zenekar, Pál István „Szalonna” és Bandája, valamint a Jászság Népi Együttes közös műsora a néptánc, a népzene és a blues világának ötvözetében. A produkcióban egyedülálló módon jelenik meg a rock and roll, a népzene és a néptánc hármas egysége. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!