Tárlat

2023.06.06. 15:00

Kézimunkákat állítottak ki a ceglédi mustrán

Rendhagyó kiállítás nyílt a napokban a Ceglédi Galériában. A kiállítóhely legutóbbi tárlatának témáját a bútorfestés, a gyöngyfűzés, a csipkeverés, valamint a nemezelés adta.

Hartai Gergely

Csodás műveket láthattak az érdeklődők

Forrás: Ceglédi Galéria Facebook-oldala

Détári-Lukács Ágnes ügyvezető igazgató nyitotta meg a minap a Ceglédi Galéria kiállítótermében az „A Szakkör” kiállítását, melyen Kurgyik Amanda, a Nemzeti Művelődési Intézet munkatársa is részt vett – tájékoztatott közösségi oldalán a városi intézmény.

A galéria arról is hírt adott, hogy „A Szakkör” a Nemzeti Művelődési Intézet tudásmegosztó online felülete. Célja, hogy a hagyományos szakköri munkák egyes fázisaiba az internet segítségével avassa be a látogatókat, ezáltal népszerűsítse a különböző közösségi tevékenységeket. A kezdeményezés segítő kezet nyújt mindazoknak, akik területileg – akár mozgásuk korlátozása, akár a távolságok miatt – nem érnek el tevékenységi formákat.

A Kossuth Művelődési Központban 2022-ben vesszőfonás és mézeskalács szakkörrel kezdődtek a foglalkozások. Idén már négy területen, a bútorfestés, a gyöngyfűzés, a csipkeverés és a nemezelés témájában folyt a munka. A mostani tárlaton a szakköri alkalmakon készült művekből adtak ízelítőt – olvasható a galéria Facebook-oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!