Elismerés

2023.07.01. 18:00

Fiatalon elhunyt kollégájuk emlékére alapítottak díjat a Szigligeti Színházban

Megható pillanatoktól sem volt mentes az idei évadzáró a Szolnoki Szigligeti Színházban, ahol idén Szendrey Brigitta-díjat adtak át a 2020 májusában tragikus hirtelenéggel elhunyt munkatársuk emléke előtt tisztelegve.

Molnár-Révész Erika

A legtöbb szavazatot végül Besenyi Anna ügyelő kapta

Fotó: Kiss János

Oszlopos tagját veszítette el három évvel ezelőtt a szolnoki Szigligeti Színház, amikor váratlanul, tragikus hirtelenséggel, fiatalon elhunyt gondnokuk, Szendrey Brigitta. A teátrum igazgatója ezért megalapította a Szendrey Brigitta-díjat, melyet idén először adtak át az évadzáró társulati ülésen. 

– A díj jutalmazza azon nem művészi tevékenységet ellátó személyeket, akik a kollégáik által is elismert, kiemelkedő tevékenységükkel segítik a színház művészeti tevékenységét. Minden évben, az évad lezárása előtt, a színház előadásainak létrehozásában közreműködők titkos szavazással leadják szavazatukat a színház egy, nem művészi tevékenységet ellátó személyre, akit a díj elnyerésére érdemesnek tartanak. A legtöbb szavazatot nyert személy elnyeri a Szolnoki Szigligeti Színház Nonprofit Kft emblémájával ellátott emléktárgyat – mondta a díjról a teátrum vezetője. 

A szavazatokat élőben, a társulati ülésen számolták össze, összesen 64 voks érkezett be. A legtöbb szavazatot végül Besenyi Anna ügyelő kapta, így ő a színház első Szendrey Brigitta-díjjal kitüntetett munkatársa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában