Kiállítás

2024.06.21. 07:00

Sokszínű programokat ígér az idei, immár 28. Jász Világtalálkozó

Péntek délután három órakor kezdődik a szülőföldjükről elszármazott és az itthon élő jászok seregszemléje Jászjákóhalmán. A 28. Jász Világtalálkozó három napon át tartalmas programokkal várja a látogatókat.

Illés Anita

„Jászok, kunok, avarok már mindannyian magyarok!” - mottó jegyében rendezik meg a 28. Jász Világtalálkozót 2024. június 21. és 23. között Jászjákóhalmán. 

Jász Világtalálkozó
Ebben az évben Jászjákóhalma ad otthont a Jász Világtalálkozónak június 21. és 23. között
Fotó: Pesti József

Értékőrző közösségek, tehetséges alkotók is bemutatkoznak a 28. Jász Világtalálkozón

Jászjákóhalma önkormányzata a Jászok Egyesületével együttműködve immár második alkalommal szervezi meg a rangos rendezvényt, melynek célja a jászok történelmi hagyományainak ápolása, a Jászság értékeinek megismertetése, a jász öntudat kifejezése és erősítése. Pénteken 15 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődik a hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programsorozat a Szent József téren. A köszöntők, a Jászok Nagykönyvének átadása után az értékőrző közösségek és tehetséges alkotók kiállításaira várják az érdeklődőket több helyszínen. 17 órakor Sas Dániel zongoraművész ad koncertet a római katolikus templomban, ahol fellép majd Göblyös Rita és a Benyus Család Kamaraegyüttes is. 18 órakor Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Projekt élőzenei koncertje szórakoztatja a közönséget a Szent József téren. Ezután Rácz Tamás jászjákóhalmi előadó, 21 órától pedig fergeteges produkcióval a Jászság Népi Együttes lép színpadra. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!