Stafétaátadás

2024.06.25. 11:55

Bejelentették, melyik jász település rendezi a 29. Jász Világtalálkozót – videóval

Hangulatos záróünnepséggel, Szekeres Adrienn koncertjével ért véget a jászok seregszemléje Jászjákóhalmán. A 29. Jász Világtalálkozót jövőre Jászszentandrás rendezheti meg.

Illés Anita

– Jászjákóhalma nevében tiszta szívvel remélem, hogy jól érezték magukat nálunk. Minden erőnkkel azon voltunk, hogy ez így legyen – kezdte Terjéki Tünde polgármester, aki köszönetet mondott a Jászok Egyesületének, a Jászsági Önkormányzatok Szövetségének, hogy lassan három évtizede szolgálják a jász összetartozás ügyét. Háláját fejezte ki a vállalkozóknak, civil szervezeteknek és mindazoknak, akik erejüket, idejüket nem kímélve segítettek megvalósítani a 28. Jász Világtalálkozót. 

Jász Világtalálkozó
Záróünnepséggel ért véget a Jász Világtalálkozó Jászjákóhalmán. A rendezés stafétáját Terjéki Tünde polgármester és Berki László regnáló jászkapitány (balra) adta át Kolláth Bálintnak, Jászszentandrás polgármesterének (középen)
Fotó: Pesti József

Jövőre Jászszentandrás adhat otthont a soron következő Jász Világtalálkozónak

– A Jászsági Önkormányzatok Szövetsége döntése alapján a 29. Jász Világtalálkozót Jászszentandrás rendezheti meg – ismertette Terjéki Tünde, majd a rendezés stafétáját Berki László regnáló jászkapitány közreműködésével átadta Kolláth Bálintnak, Jászszentandrás polgármesterének. A felkészüléshez kreativitást, erőt, kitartást, türelmet, a rendezvény megtartásához pedig sok sikert kívánt a településnek. 

– Az összefogás, amit Jászjákóhalmán láttunk, a siker kulcsa. Ezt szeretnénk mi is továbbvinni – mondta Kolláth Bálint.

A záróünnepség a 29. Jász Világtalálkozónak otthont adó település bemutatkozó kisfilmjével és a kultúra lámpásának átadásával ért véget.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!