Hagyományőrzés

2024.06.22. 14:00

Kerámiák és faragások is megcsodálhatóak a karcagi kiállításon – galériával

A Magyar Zita fazekas, népi iparművész rendezte tárlat augusztus végéig látható a múzeum nyitvatartási idejében.

Daróczi Erzsébet

Új időszaki kiállítás nyílt a karcagi Györffy István Nagykun Múzeumban „Hortobágytól Sárrétig” címmel. A megjelenteket dr. Nagy Molnár Miklós igazgató köszöntötte. A kiállítást Kolozsvári István, a Bihari Népművészeti Egyesület elnöke nyitotta meg, s ajánlotta a gyönyörű munkákat a jelenlévők figyelmébe.

kiállítás
Az érdeklődők számos érdekes tárgyat tekinthetnek meg a kiállításon, melynek célja a hagyományok ápolása
Fotó: Daróczi Erzsébet

Mint elhangzott, az egyesület feladatának tekinti élesztgetni, fenntartani a még meglévő hagyományt és felkutatni a már feledésbe merültet. Ezen felül bemutatókon és kiállításokon lehetőséget biztosítanak a mestereknek a bemutatkozásra Berettyóújfaluban, Biharban és szerte az országban, most éppen Karcagon. 

A kiállításon kiderült, nem csak alkotnak, tanítanak is

Az egyesület megalakulása óta tagja a Népművészeti Egyesületek Szövetségének, így a tagok részt vehetnek a NESZ országos rendezvényein, bemutatóin, kiállításain is. Mestereik, alkotóik nemcsak tanulnak, tanítanak is, átadják tudásukat az érdeklődő felnőtteknek és fiataloknak. 

A Magyar Zita fazekas, népi iparművész rendezte tárlat augusztus végéig látható a múzeum nyitvatartási idejében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!