Múzeumi tárlat

2024.06.14. 13:30

Lengyelországig vándoroltak a jászkunsági kerámiák

A mezőtúri és kunszentmártoni múzeumok összefogásával valósították meg a „Modern és Nemzeti - A népi szecesszió hatása Badár Balázs és Bozsik Kálmán fazekasok munkásságára” elnevezésű kiállítást. A tárlat tárgyait a következő hetekben Lengyelországban lehet megtekinteni.

Pakainé Pusztai Nóra

A napokban nyitották meg a lengyelországi Stryszawában a „Modern és Nemzeti - A népi szecesszió hatása Badár Balázs és Bozsik Kálmán fazekasok munkásságára” elnevezésű kiállítást. A kerámiák a Nemzeti Kulturális Alap jóvoltából indultak Európai körútra. A mezőtúri és kunszentmártoni múzeum összefogásából megvalósuló kiállítást Magyarország után Olaszországban is meg lehetett tekinteni. 

kerámiák,szecesszió
Jászkunsági kerámiák hódították meg Lengyelországot. Megnyitották a kunszentmártoni és mezőtúri múzeum közös tárlatát Stryszawában
Forrás: Kunszentmárton közösségi oldala

Wenner-Várkonyi Attila Kunszentmárton polgármestere a tiszazugi város közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy a tárlat még másfél hónapig látogatható a lengyeleknél.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!