Kecső Endre alkotása

2024.06.21. 19:55

Megszületett Szolnok hajnala, felavatták a város egyedi szekkóját – galériával és videóval

Zarándok-célpont lehet Kecső Endre festőművész szolnoki alkotása.

Mészáros Géza

Kecső Endre festőművész várostörténeti szempontból talán egyedi, murális művészeti stílusban megalkotott falképét – ami a Szolnok hajnala elnevezést kapta – pénteken délután avatta fel Szolnok.

szolnok hajnala
Rendkívül látványosra sikeredett a Szolnok hajnala névre keresztelt falfestmény
Fotó: Nagy Balázs

Lelepleződött Szolnok hajnala

A Szapáry úti Karakter-ház tűzfalára megálmodott és megfestett, „Szolnok hajnala” címet viselő, mintegy 150 négyzetméternyi falfelületre felfestett szekkó ünnepélyes átadásán Szalay Ferenc polgármester a város és lakói nevében mondott köszönetet a városképet gazdagító műalkotásért a „mecénás” Szapáry Gyula Klubnak, valamint a Szolnoki Művésztelep martfűi-szolnoki gyökerekkel rendelkező festőművészének.

Fekete Tibor, a Szapáry klub elnöke és Kányási Tibor ötletgazda, a klub tagja azt hangsúlyozták, hogy lokálpatrióta civil szervezetük városuk érdekeit, értékeinek gazdagítását tartja szeme előtt, ez vezérelte tagságát a kültéri falkép megalkotására is.

Kecső Endre a lehetőségért mondott köszönetet, illetve művészeti magyarázattal szolgált az allegorikus „Szolnok hajnala” megszületésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!