Fesztiválhangulat

2024.06.21. 13:25

Bárszékekbe és bringanyeregbe is pattanhatunk a szolnoki Tiszavirág Fesztivál péntekén

Soknemzetiségű zenés program is szórakoztatja a majd Tiszavirág Fesztivál vendégeit. Mindemellett filmvetítés, foci Európa-bajnokság és egyéb remek programokkal vár a szolnoki forgatag.

Mészáros Géza

Az idei szolnoki Tiszavirág Fesztivál egyik sportos programja, nem vitás, a Tisza szálló melletti Foci Park-mozi méretes kivetítőjén követhető labdarúgó Európa-bajnokság aktuális mérkőzéseinek megtekintése. A legmozgalmasabb azonban pénteken vár a kalandorokra.

Tiszavirág Fesztivál
Pénteken is izgalmas programokkal várják a TIszavirág Fesztiválra látogatókat
Fotó: Nagy Balázs

Pénteken is érkeznek az izgalmak a Tiszavirág Fesztiválon

A Maláta térről délután 15 órakor egy izzasztó nyári hőségben sem talán túl megterhelő „Tiszavirág” (mi más névre keresztelt) kerékpártúra, amely után a résztvevőknek bizonyára jól eshet egy-egy hűsítő védőital. A legkisebbek mozgásáról Gulyás László vándormuzsikus gondoskodik majd, aki 16 órától „A kenyér meséje” címmel interaktív mesejátékot ad elő a gyermekek bevonásával a Park-olóban.

Noha két héttel ezelőtt levonult már a Tiszán a kérészek árja, ám a fesztivál nevéhez hűen nem maradhat ki a szőke folyó legcsodálatosabb természeti jelenségéről szóló pódiumbeszélgetés (17.00) és a medencés Tiszavirág szobornál 21 órára tervezett mécsesúsztatás sem.

Pénteken a váltott színpadokon az olasz Raquel Romeo (20.15) és honfitársa, Mandalamarra (22.30) ad majd koncertet. Előttük, utánuk, illetve a köztes időkben a francia Ring of Cash (21.30), a brit Martin Harley (22.45) és az Egyesült Államok-beli Bob Wayne (23.59), valamint hazai részről a The Sunseekers (19.00), Géem (19.00), Lovas Juci és a Frász (20.45) és Juhász Zoli (23.59) lép színpadra.

A futballpártolók számára pénteken Lengyelország-Ausztria (18.00) és Hollandia-Franciaország (21.00) párharcokkal szolgál az Eb-mozi, mindezek mellett a Park-moziban az Üvegtigris 2-t vetítik le 21 órától.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!