kisújszállás/ galériával

2018.12.09. 07:00

Cukrászok, szakácsok, pincérek versengtek az országos gasztro kupán

Szombaton immár hetedik alkalommal rendezték meg az Illéssy Gasztro Kupa Országos Ételművészeti Versenyt az Illéssy Sándor Baptista Középiskolában.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

Toldi Attila igazgató köszöntőjében elhangzott, 25 település 31 iskolájából, 3 képzőhelyéről 176 versenyző érkezett az Illéssy Gasztro Kupára, ahol az élőmunkás, tehát a helyszínen végrehajtandó versenyfeladat – a szakácsok melegkonyhai főzése, a pincérek díszterítése, az eladók díszcsomagolása, a cukrászok tortadíszítése – kiemelten jellemző.

- Az Illéssy Gasztro Kupa mára az ország legnagyobb versenye, így külön is köszönöm, hogy nevezéseikkel azzá tették, akik ma vállalták a megmérettetést. Igény van az ilyen jellegű, azaz élőmunkás, tehát a helyszínen végrehajtandó – versenyre, ahol a tanulók nem élvezhetik felkészítőik verseny közben nyújtható segítségét, hanem az előzetes felkészültség és a pillanatnyi forma dönt – mondta az iskolavezető, aki reményét fejezte ki, hogy a nap végén mindenki elmondhatja magáról, mindent megtett az általa kitűzött cél eléréséért.

A cukrászok Erdős Hanna olimpiai és világbajnoki aranyérmes cukrászmester, Balogh Attila mestercukrász, a szolnoki Édes Titok cukrászda tulajdonosa, a pincérek Gál Zoltán mesterfelszolgáló, a JNSZMKIK alelnöke, Bobák József Schnitta-díjas éttermi mester, a Magyar Gasztronómiai Szövetség megyei elnöke, Horváth Ferenc olimpiai bronzérmes mesterszakács és mesterfelszolgáló, a Schnitta Egyesület régiós elnöke, a szakácsok Boros László Venesz-díjas mesterszakács, Kőrössy Kálmán Venesz-díjas mesterszakács, Mile József világbajnoki aranyérmes mesterszakács, az eladó/kereskedők Eperjesi Judit mesterkereskedő, a Spar Magyarország Kft. kisújszállási üzletének vezetője, dr. Földi Kata docens, a Neumann János Egyetem szolnoki Gazdálkodási Karának oktatója előtt mutatták be mit tudnak.

A verseny ideje alatt a helyi és térségi kézművesek termékeiből vásárolhattak a látogatók, s közben megnézhették a tornateremben kiállított versenymunkákat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!