videóval és fotókkal

2019.06.16. 19:55

Folyamatosak a programok a 90. Ünnepi Könyvhéten Szolnokon

A csütörtöki megnyitó óta folyamatosak a programok Szolnokon, a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok alkalmából. Író-olvasó találkozók, koncertek, játékok kicsiknek, nagyoknak, és természetesen könyv minden mennyiségben.

házsé/szoljon.hu

A június 13-18. között megrendezett eseményen a Damjanich János Múzeumban, a Kossuth téren és a Verseghy Ferenc Könyvtárban is várják az érdeklődő olvasóközönséget.

Már a megnyitón számos érdekes és értékes pillanatnak lehettek szem- és fültanúi azok, akik ellátogattak a Kossuth térre. A programot Tőgyi Attila kezdte egy színvonalas dobshow-val, majd Lackfi János József Attila-díjas költő, író, műfordító köszöntötte az egybegyűlteket.

A fiatalokról sem feledkeztek meg, Tverdota Hanna, a 2019-es Megavers döntőse és Kiss Boglárka, az Ádám Jenő Zeneiskola tanulója egy-egy műsorszámmal szórakoztatta az érdeklődőket.

A délután során kihirdették az „Írd ki magadból“ prózaíró pályázat eredményét és átadták a díjakat, valamint a Veszíts, hogy nyerj! akció nyerteseinek is gratuláltak.

Prózaíró pályázat nyertesei

16 év alatti, szolnoki: Sebestyén Sára (Verseghy Ferenc Gimnnázium)

16 fölötti, szolnoki: Rigó Eszter (Varga Katalin Gimnázium), Barta Bettina (Varga Katalin Gimnázium), Benedek Péter (Pálfy-Vízügyi Szakgimnázium)

Nem szolnoki pályázók: Mednyánszky Pál (Érd), Csizmár Lili (Érd), Zatykó Ábel (Érd)

Kreatív írás tábori beutalót nyert: Kulcsár Kinga (Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium), Jakab Judit (Varga Katalin Gimnázium), Medvegy Gábor (Varga Katalin Gimnázium)

A jövő héten még találkozhatnak Turczi Istvánnal és Barabás Botonddal a Művészeti szalonban, emellett Gazda József Bujdosók című esszéregényének bemutatóját, valamint Ahmed Amran A lélek gőze című novelláskötetének bemutatóját is megtekinthetik az érdeklődők.

A könyvhét teljes időtartama alatt lehetőség van könyvadományozásra, a Roma Esély Kulturális, Oktatási és Szociális Egyesület számára lehet leadni a már kiolvasott, jó állapotú könyveket. Emellett 100 Ft-os beiratkozási akcióval várják a könyvszerető közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!