PROGRAM

2018.10.09. 11:56

Jön a „Dunszt”, vidéki ételek mutatkoznak be Szolnokon

 „Dunszt – A teli kamra titka” címmel rendez egész napos családi programot és helyi termékek vásárát az Aba-Novák Agóra.

Hartai Gergely

A kulturális központ vasárnapi eseményén ezúttal a burgonya felhasználása kerül a középpontba. Az intézmény délelőtti sajtótájékoztatóján a szervezők elmondták, bográcsban készült krumplis finomságokat is megkóstolhatnak a látogatók.

– A burgonyának, mint tudjuk, rengeteg felhasználási módja van. Ezt pedig egy kiállításon is szeretnénk bemutatni. Ugyanakkor a gyerekekre is gondoltunk. Nekik báb előadásokkal kedveskednénk… – taglalta Erős Mihály szervező. Bárándiné Nikolényi Edit ezután arról beszélt, több mint hatvan őstermelő és kézműves kínálja majd termékeit a programon.

Majd megtudtuk tőle, vadhúsból készült ételek, sajtkülönlegességek, kézműves csokoládék, de házi rétesek is várják az ínyenceket. Emellett több település is megmutathatja hagyományait. Vasárnap ugyanis Szolnokon köszönthetjük Alattyánt, Kuncsorbát, Tiszatenyőt, Örményest, Tiszakürtöt és Kengyelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!