CIBAKHÁZA

2018.05.19. 11:29

Szülőfalujában, Cibakházán forgatta új videoklipjét Kertész Iván

Szülőfalujában, Cibakházán forgatta Kertész Iván énekes legújabb dalának videoklipjét. A lokálpatrióta fiatalember így szeretné népszerűsíteni a települést.

Joó Zsuzsa

Kertész Iván a helyi szereplőkhöz is ragaszkodott. A Dalma Dance Klub cibaki és környékbeli táncosait kérte meg, hogy szerepeljenek klipjében.

Fotó: Hársházi Szabolcs

– Hogy nem ez a világ legszebb községe? Tény. Hogy itt mindig történik valami? Az is igaz.

– Én mégis szeretek itt élni, nekem itt van a világ közepe – állítja az egyik televíziós tehetségkutató műsorban feltűnt Kertész Iván énekes.

Azt mondja, a helyiek szeretete inspirációt és erőt ad neki. Ráadásul szerinte a cibakiak biztatása és támogatása juttatta el őt oda, ahol most tart.

– Cserébe szeretném Cibakháza jó hírét vinni mindenfelé, és bebizonyítani, hogy a Tiszazug gyönyörű vidék!

– Klipünk forgatásához mindenképpen „vizes” helyet kerestünk. Mehettünk volna a Balatonhoz vagy a Velencei-tóhoz is, én mégis a cibaki Holt-Tisza partját választottam helyszínül.

– Az egykori szabadstrandhoz, a Gödörhöz költöztünk le egy napra, múlt vasárnap. Szép emlékek fűznek hozzá, gyermekkorom sok nyári napját töltöttem ott.

– Érdekesség, hogy mi vehettük bérbe utoljára a területet, hamarosan nagyszabású fejlesztés kezdődik ott. Filmünk még az eredeti állapotokat őrizi meg az utókornak.

Kertész Iván a helyi arcokhoz is ragaszkodott. A Dalma Dance Klub cibaki és környékbeli táncosait kérte meg, hogy szerepeljenek klipjében.

Egy teljes napon át zajlott a forgatás Cibakházán.
Fotós: Hársházi Szabolcs

– Mi pedig örömmel vállaltuk el! Heteken keresztül készültünk a forgatásra a lányokkal – árulja el a szintén cibaki Sárai Kitti, aki anno iskolatársa volt a fiatalembernek.

– Hogy miből lesz a cserebogár...! Akkoriban el sem tudtam volna képzelni, hogy Iván valaha színpadon áll, annyira visszahúzódó volt! Mára viszont egy végtelenül vidám, kedves fickó vált belőle! – nevet Kitti.

Megtudjuk, a videóklip bohókás, könnyed hangulatú kisfilm, mely mi másról, mint a szerelemről szól.

– Igen, keresem az igazit. És hogy megtalálom-e? Nos, talán… – somolyog nem létező bajsza alatt Iván.

A forgatás egy napig tartott, szikrázó napsütésben. A szereplők látványos frizuráit Iván tiszaföldvári fodrász nővére, a gyönyörű sminkeket pedig egy szintén tiszaföldvári kozmetikus alkotta.

A munka zökkenőmentes volt, eltekintve attól, hogy az úszni nem tudó Ivánnak csak nagy nehezen sikerült legyőznie víziszonyát. Márpedig a csónakjelenet kihagyhatatlan volt a kisfilmből – egészen a tó közepéig kellett az énekesnek beeveznie.

Iván nem könnyen győzte le a víziszonyát a csónakos jelenetben.
Fotós: Hársházi Szabolcs

– A rémült arckifejezésemről is készítettek vicces fotókat, meg videókat. Bár, akkor nekem egyáltalán nem tűnt humorosnak a helyzet.

– Az sem nyugtatott meg különösképpen, amikor a nagymamám kinevetett, hogy hát milyen férfi vagyok én?! Mert persze a nagyi nélkül el sem kezdődhetett a munka.

– Mivel a múltkori forgatáson nem vehetett részt, most azt mondta, ha törik, ha szakad, akkor is ott lesz mellettem. Hihetetlen, de kibírta különösebb kritizálás nélkül az egész napot!

– Sőt, nagyon is tetszett neki minden – árulja el beszélgetőtársunk. Azt is megsúgja, hogy Rózsika néni szerepelni fog egy későbbi Kertész Iván-féle klipben. Hogy hogyan, milyen módon, egyelőre még nem tudni.

A helybéli csinos táncoslányokhoz is ragaszkodik Iván, aki következő videoklipjéhez is Cibakházán képzeli el az ideális helyszínt.

Kertész Iván a helyi szereplőkhöz is ragaszkodott. A Dalma Dance Klub cibaki és környékbeli táncosait kérte meg, hogy szerepeljenek klipjében.
Fotós: Hársházi Szabolcs

– Méghozzá a régi-régi, már nem működő, elhagyatott mozinkban. Az olajos padló, a klasszikus fa-moziszékek megihlettek. Mivel hamarosan ezt az épületet is felújítják, ez a klipünk is a múlt őrzője lesz...

A most felvett videoklipet hamarosan összevágják, majd augusztus elején mutatják be a közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!