KAJAK-KENU

2017.07.10. 14:57

A Bogár-Noé duó komoly meglepetést okozott

Négy napon át Szolnokra figyeltek a kajak-­kenu sportág kedvelői, ­hiszen a Holt-Tiszán rendezték a világ­bajnoki válogató ­második felvonását, amelyen természe­tesen a Közgép ­Szolnok ­versenyzői is vízre tették hajóikat.

Varga Csaba

A Sarudi Pál–Fekete Ádám (középen) páros harmadik helyen zárt 1000 méteren.

Fotó: Mészáros János

Közülük Bogár Gábor a dunafüredi Noé Zsomborral az oldalán egy tizeddel győzött az első válogatót megnyerő Hufnágel Tibor, Ilyés Róbert egység előtt. Ezért a két páros vasárnap este szétlövésen mérte össze erejét az augusztusi vb-indulásért.

– Lehet, hogy a nézőket meglepte a győzelmünk, mert az első válogatón nem szerepeltünk valami fényesen – negyedikek lettünk –, pedig az is jó eredmény volt ahhoz képest, hogy tulajdonképpen ott ültünk össze először – ­mondta péntek este a szövetség honlapján Noé Zsombor.

– Végig bíztunk magunkban és az utolsó kétszáz méterünkben, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég a szétlövésen – tette hozzá Bogár Gábor.

Szombaton a szolnoki ­kenus Sarudi Pál Fekete Ádám (Újpest) oldalán tette vízre hajóját 1000 méteren. A távot a Korisánszky­ Dávid-­Mike ­Róbert duó nyerte, ­Sarudiék a harmadik helyen értek ­célba.

A hölgy kajakosok 1000 ­méteres döntőjében a közgépes Bodonyi Dóra a hajráig vezetett, ám a végén Takács ­Tamara és Fazekas Zur ­Krisztina is megelőzte, így csak harmadik lett. Dórinak vasárnap volt még egy harmadik helye, párban a győri Bordács Blanká­val, az ezerméteres távon. Bodonyi és Sarudi a hétvégén már a plovdivi Eb-n fog indulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában