LABDARÚGÁS

2018.04.13. 09:46

Megyei I. osztály – A visszavágás vágya is fűti a miklósi csapatot

Folytatódik a versenyfutás a megyei első osztályban. A hétvégén már a 23. forduló mérkőzésein lépnek pályára a csapatok. Akadnak érdekes párosítások, de a legnagyobb érdeklődésre számot tartó párharc vitán felül a szombat délutánra tervezett Törökszentmiklós–Szajol szomszédvár-rangadó lesz.

Szombat, 16.00.

TÖRÖKSZENTMIKLÓS (4.) – SZAJOL (1.)

Vezeti: Skultéti Csaba.

Ez az a párosítás, amely kapcsán kár is előzetes esélylatolgatásokba bocsátkozni, inkább csak a felek korábban lejátszott mérkőzéseinek eredményeire lehet hivatkozni – bármiféle komoly következtetés levonása nélkül.

Eme két csapat esetében ugyanis teljesen mindegy, hogy melyik épp, hol áll a tabellán, többnyire a napi forma dönti el az adott találkozó sorsát.

Ha csak a 2015 óta lejátszott hat bajnokijukat vesszük alapul – a megyei Magyar Kupában elkerülték egymást –, akkor azt láthatjuk, hogy a három miklósi (2015: 1–0, 2–1, 2016: 2–1) és a két szajoli (2016: 2–0, 2017: 1–0) siker mellett egy döntetlen (2017: 1–1) született.

Ahogyan ebből is kiderül, a leggólgazdagabb meccseken is mindössze három találat esett. A szeptember 30-i összecsapásra kilátogató mintegy négyszáz néző viszont csak egyet láthatott a sok-sok elpuskázott helyzet mellett, amelyet Angyal Csaba szerzett a 90. percben, így legutóbb az éllovas örülhetett.

– A Szajol elleni mindig egy háromesélyes rangadó – kezdte Tarjányi Csaba, a Törökszentmiklós trénere. – Az ősszel nagyon fájó vereséget szenvedtünk tőlük, hiszen a rendes játékidő utolsó percében kaptuk a gólt.

– Ezután kisebb hullámvölgybe került a csapat, úgyhogy már csak emiatt is fűt bennünket a visszavágás vágya. A tavaszunk nem úgy kezdődött, ahogyan azt szerettük volna, de szép lassan sikerült összeraknunk a játékunkat, és az előző három mérkőzésünkön már egész közel jártunk ahhoz, amit tudunk.

– Helyzetek tömkelegét dolgoztuk ki – persze a kihasználáson még lehetne mit javítani –, miközben a védekezésünk is masszív volt, ezt bizonyítja az egy kapott gól is.

– Döntő lehet, hogy ki tud majd valami váratlant húzni, pláne, hogy oda-vissza nagyon jól ismerjük egymást – vélekedett Donkó Krisztián, a Szajol játékos-edzője.

– Azt gondolom, a mi szempontunkból az lenne kedvezőbb, ha kevés gól esne, mivel a miklósiak meghatározó játékosai közül többen ismét megtalálták a góllövőcipőjüket, aminek köszönhetően nyertek is három meccset zsinórban.

– Ezek után biztosan duzzadnak az önbizalomtól, mi pedig igyekszünk visszajutni arra a szintre, ahol a Mezőtúr elleni derbink előtt voltunk. Ami még fontos tényező lehet, az az időjárás, nagy meleg és iram esetén ugyanis a cseréken sok múlhat, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen hosszú és minőségi a kispad.

A 23. forduló további párosításai:

Szombat, 16.00.

ÚJSZÁSZ (5.) – JÁSZFÉNYSZARU (7.)

Vezeti: Csontos Dávid.

BESENYSZÖG (14.) – RÁKÓCZIFALVA (13.)

Vezeti: Seletye Róbert.

FEGYVERNEK (10.) – KARCAG (6.)

Vezeti: Szabó József.

TÓSZEG (11.) – TISZAFÖLDVÁR (15.)

Vezeti: Ács Zoltán.

JVSE-ROSENBERGER (3.) – KISÚJSZÁLLÁS (12.)

Vezeti: Dobos Zsolt.

JÁNOSHIDA (2.) – CSÉPA (9.)

Vezeti: Erdélyi Bence.

Vasárnap, 16.00.

JÁSZKISÉR (16.) – MEZŐTÚR (8.)

Vezeti: Ács Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában