VÍZILABDA

2018.05.26. 07:41

Finálé: a mai meccs dönt a pólóbajnokság első helyéről

Ahogy illik, percek alatt elfogyott az összes belépőjegy a mai Ferencváros–Szolnoki Dózsa mérkőzésre. A Fradi huszonkettedik, a Szolnoki Dózsa pedig tizedik bajnoki aranyát nyerheti meg estére.

Gutai István

A címvédő szolnoki legénység utolsó bajnoki meccsét játssza szombat este.

Fotó: Csabai István

És még mindig lehet feszíteni a húrt! Az utóbbi évek legszínvonalasabb és legizgalmasabb bajnokságához méltó a döntő is, a szurkoló már–már sajnálja, hogy ma este véget ér a szezon − a játékosok és az edzők viszont aligha bánják.

Az első két meccset a trónkövetelő Fradi nyerte simán, a harmadikat a Szolnoki Dózsa, ugyancsak simán. A negyedik, szerdai összecsapás viszont elképesztő izgalmak után lett 8–7, amellyel a címvédő kiegyenlített a három győzelemig tartó párharcban.

− Nem hiszem, hogy jól járnánk, ha itt most azt gondolnánk, hogy ez a mérkőzés teljesen más lesz, mint az eddigiek − vélekedett Cseh Sándor, a Szolnoki Dózsa legénységének vezetőedzője.

− Pontosan az a lényeg, hogy amennyire tudjuk, próbáljuk meg fejben leegyszerűsíteni a dolgokat. Meg fogjuk beszélni a taktikát, és mindenki megcsinálja a saját dolgát ugyanúgy, ahogy eddig.

A kimerítő hazai szezon utolsó bajnoki mérkőzése következik, érthető tehát, ha már nincsenek erejük teljében a játékosok. Viszont motivációs probléma aligha lehet bármelyik oldalon, hiszen a Ferencváros tizennyolc év után szerezne bajnoki címet, a 68. életévét taposó Szolnoki Dózsa viszont zsinórban negyedszer.

Nem mellesleg ez lenne a Tisza-parti klub tizedik bajnoki aranya.

− Én már sok döntőt játszottam, sokat meg is nyertem, de talán ez lenne a legnagyobb dolog, hogy ha egy Fradit megvernénk úgy, hogy ők az esélyesek és 0–2-ről tudunk fordítani − mondta Kis Gábor, a Dózsa centere.

A címvédő szolnoki legénység utolsó bajnoki meccsét játssza szombat este.
Fotó: Csabai István

− Én azt mondom, hogy ez páratlan lenne. Jól hangzik, hogy most mi lendületben vagyunk és a Fradit meg tudtuk állítani két meccs erejéig. De az az igazság, hogy úgy kaptunk ki az első két összecsapáson, hogy a harmadik negyed közepén mondhatni már közünk sem volt a meccshez.

− Úgyhogy elképesztően jó csapattal játszunk! Egyelőre azért én azt gondolom, hogy ők az esélyesek, hiszen otthon játszanak, a kispadjuk is valamivel hosszabb, mint a miénk és egy ilyen helyzetre is fel tudtak készülni.

A 2017/18-as bajnoki szezon utolsó, de alighanem legnagyobb érdeklődéssel várt csúcsrangadó mérkőzését szombat 17 órától az M4 Sport tv élőben közvetíti a Császár Komjádi uszodából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában