LABDARÚGÁS

2018.05.29. 11:09

A kiesés szélén áll a Szolnoki MÁV FC

Vasárnap kilenc mérkőzést rendeztek a másodosztályú bajnokság 37. fordulójában.

Varga Csaba

Farkas Aurél (fehérben) és társai a meccs nagy részében védekeztek, nem tudtak pontot szerezni a Budaörs ellen sem...

Fotó: Mészáros János

Az utolsóelőtti kör péntek esti rangadóján a Kisvárda 3–2-re nyert a bajnok MTK stadionjában. A Békéscsaba pedig győzött Dorogon, ezzel a záróforduló eredményeitől függetlenül megszerezte a bronzérmet.

A Budafok legyőzte a Gyirmótot, a Csákvár pedig a Kazincbarcikát, mindezek azt jelentik, hogy mindkét csapat meghosszabbította NB II-es tagságát. A Zalaegerszeg hátrányból nyert Sopronban, ezzel életben tartotta bennmaradási reményeit, míg a Szolnok ismét kikapott, így nagyon nehéz helyzetbe került.

A szolnoki csapat tehát a Budaörs tatabányai albérletében lépett pályára. A vendéglátók a 6. percben az egykori válogatott játékos, Czvitkovics Péter tizenegyesből elért góljával szerezték meg a vezetést, és a folytatásban sem változott az eredmény.

Igaz, a végjátékban egyenlíthettek volna a szolnokiak, de Kánya Norbert lövése után a kapufa mentett. Ezzel a kék-fehérek visszacsúsztak a tabella 19. helyére.

A szolnokiak a vasárnapi zárófordulóban a Nyíregyháza csapatát fogadják. De már nem a saját kezükben van a sorsuk.

– Többet támadott a Budaörs és már az első félidőben eldönthette volna a mérkőzés sorsát – mondta Balogh Pál, a Szolnok vezetőedzője.

– A másodikban már nekünk is voltak helyzeteink, sajnos nem velünk volt a kapufa. Gól nélkül nem lehet pontokat, de még pontot sem szerezni. A vereséggel tovább csökkentek a bennmaradási esélyeink. Ráadásul, Jasarevic Mahir és Tóth László is megsérült, nem tudnak játszani a zárókörben.

Bognár György, a Budaörs szakmai igazgatója azt mondta az nso.hu-nak.

– Szégyenteljes volt a teljesítményünk, igaz, egy kiváló NB III-as mérkőzést láthattunk...

További eredmények: MTK–Kisvárda 2–3, Gyirmót–Budafok 1–2, Nyíregyháza–Vác 2–0, Dorog–Békéscsaba 2–3, Soroksár–Cegléd 3–0, Kazincbarcika–Csákvár 0–2, Szeged 2011–Siófok 1–1, Sopron–Zalaegerszeg 1–3, Mosonmagyaróvár–Győr 2–3.

 

Budaörs – Szolnoki MÁV FC 1–0 (1–0)

Tatabánya, 50 néző. Vezette: Csonka Bence

Budaörs: DEMJÉN – Menyhárt, Kékesi, Tányéros Á., MEDGYES S. – CZVITKOVICS, Sajbán Máté, Lengyel B. (Szántó, 74.), Palincsár (Adamcsek – a szünetben) – Fodor D. (Csobánki, 57.), Sajbán Miklós. Szakmai igazgató: Bognár György

Szolnok: HRABINA – Ágoston K., Bonivárt, Horgosi, Molnár R. – Kenderes, Farkas A. – Jasarevic (Kánya, 52.), Pantovics, Angyal N. – Tóth L. (Csirmaz, 44.). Vezetőedző: Balogh Pál. Edző: Antal Gábor

Gólszerző: Czvitkovics (6. – tizenegyesből)

A záróforduló párosítása, vasárnap, 17.00: Budafok–Budaörs, ZTE–Mosonmagyaróvár, Kisvárda–Sopron, Siófok–MTK, Csákvár–Szeged 2011, Cegléd–Kazincbarcika, Békéscsaba–Soroksár, Vác–Dorog, Szolnok–Nyíregyháza, Győr–Gyirmót

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában