LABDARÚGÁS

2018.05.14. 11:17

Megnyertnek tűnő meccset szórakozott el a Tószeg

Számos, szállóigévé nemesedett kifejezés él a futballal kapcsolatban, mint például „az egy gól, nem gól” is. Hogy ez mennyire igaz, arra szolgáljon tanulságként a Tószeg esete, amely egy megnyertnek tűnő meccset adott döntetlenre, túlzott könnyelműségének köszönhetően.

Pabar Gyula

Urbán-Szabó Viktor (középen) védő létére a gólszerzésből is kiveszi a részét

Fotó: Mészáros János

Hogy a játékosokat a nagy meleg, vagy a kondérban rotyogó bográcsgulyás messzire szálló illata pillesztette el jobban, azt jótékony homály fedi, ellenben az már tény, hogy rendkívül kényelmesen kezdtek.

Az első félidő sokkal inkább a szócsatákról marad emlékezetes, mintsem a szép játékról, komoly helyzetig egyik csapat sem jutott el.

Pedig a hazaiaknak kétségkívül lett volna lehetőségük, mivel túlnyomó részben ők babusgatták a labdát, nem beszélve a gyors szélsőikről, akik egy-egy sprint alkalmával tíz méteren ötöt vertek az ellenfél védőire, de a beadások vagy pontatlanra sikeredtek, vagy pedig a társak lekéstek róluk.

A 38. percben Szakali Márk eltűnése a tószegi tizenhatoson belül jókora felháborodást váltott ki a vendég kispadnál, nem véletlenül, kétkezes lökésért ugyanis még a megyeiben sem szoktak kifelé szabadrúgást ítélni…

A szünet után látványosan megélénkült a játék, amire már a szurkolók is felemelték a hangjukat. Néhány perc leforgása alatt kétszer is helyzetbe került a hazai gárda, ráadásul a másodiknál Korsós János öt méterről fejelt a jobb kapufára.

A 64. minutumban megtört a jég: egy tetszetős, bal oldalon felfűzött támadást követően, az észrevétlenül előrelopakodó Urbán-Szabó Viktor lőtte ki a bal alsót tizennégy méterről, 1–0.

Ezután nem sokkal Pap Viktor duplázhatott volna, de kellemetlenül megpattanó lövését Kolláth Ferenc szögletre tudta ütni. Ezzel mintha el is lőtte volna minden puskaporát a Tószeg, érthetetlen módon teljesen visszaállt, és átadta a területet az egyre jobban harapó Jászfényszarunak, amely elsődlegesen pontrúgásokból tűnt veszélyesnek.

Az egyenlítéstől viszont még így is nagyon messze volt Majzik Bertalan együttese. Mígnem egy vaktában előrerúgott labdával Baranyi László lódult meg Gyurkó Gábor kapuja felé, a tizenhatos vonalánál lefordult őrizőiről és a bal alsóba lőtt, ezzel pontot mentve csapatának, 1–1.

Urbán-Szabó Viktor (középen) védő létére a gólszerzésből is kiveszi a részét
Fotós: Mészáros János

Tószeg–Jászfényszaru 1–1 (0–0)

Tószeg, 180 néző. Vezette: Pálinkás Donát Ferenc (Simon Ádám, Kovács Éva Gréta).

Tószeg: Gyurkó – Bali, Mészáros G., URBÁN-SZABÓ V., GRÚBER – Kaszab D. (Papp D., 90.), PAP V. (Kása S., 85.), Török T., Kiss B., Korsós (Szabó M., 92.) – MONOKI (Major R., 88.). Edző: Tóth Tamás.

Jászfényszaru: Kolláth – KOVÁCS B., SIMON B., BÁLINT Z. (Majzik Bertalan, 60.), Száraz – Nagy T., BARANYI – Makádi (Sinkler, 65.), Tóth P., Szakali M. – Varga L. Edző: Majzik Bertalan.

Gólszerzők: Urbán-Szabó V. (64.), ill. Baranyi (84.).

Tóth Tamás: – Kicsit csalódott vagyok, de összességében reális a döntetlen.

Majzik Bertalan: – A játék képe alapján, megérdemelt a pontszerzésünk. Tudom, hogy nincs „ha” a fociban, de két, súlyos játékvezetői tévedés, döntően befolyásolhatta volna a mérkőzés végkimenetelét. Szerencsére nem ezen múlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában