LÁBTENISZ

2018.06.18. 10:49

A harmincadik Kadi-kupát rendezték meg Szolnokon (galéria)

Kétségkívül a honi lábtenisz egyik legnagyobb seregszemléje a Kadi-kupa, amit immár harmincadik alkalommal rendeztek meg Szolnokon, a Tiszaligeti Teniszcentrum pályáin.

Varga Csaba

Reggeltől estig fog pattogni a labda a Tiszaligetben, a Kadi-kupán

Fotó: Fodor Orsolya

A „tengóparti” névadója, Ignácz Kálmán – vagy ahogy mindenki ismeri: Kadi.

A kiváló sportemberről tudni kell, hogy előbb az ökölvívásban jeleskedett, a Honvéd színeiben magyar bajnoki címet szerzett, majd a lábteniszben is remekelt, anno elindult a világbajnokságon is Brazíliában.

Mostanság leginkább a versenyszervezéssel tölti idejét az egykori kiválóság.

– Idén is sok indulónk volt, annak ellenére, hogy a profiknak csapatbajnoki for­dulót rendeztek a hétvégén – mondta Kadi a verseny végén.

– Hazánk minden szegletéből érkeztek fiatalabb és idősebb lábteniszpárosok, melyek két korosztályban vívták meg csatáikat, most is színvonalas, küzdelmes meccseken dőltek el a helyezések.

Fazekas Attila, akit a focipályák környékén mindenki Golyónak ismer, második helyen végzett csapatával.

Reggeltől estig pattogott a labda a Tiszaligetben, a Kadi-kupán
Fotó: Fodor Orsolya

– Egyszer biztosan megkapom az „örök második” díját – kezdte Golyó.

– Az elmúlt három évtizedben szinte mindegyik Kadi-kupán elindultunk társaimmal, de egyszer sem sikerült nyernünk. Rendre ott voltunk, és most is vagyunk a TOP-ban, sajnos ezúttal is elmaradt a győzelem.

– A lényeg, hogy ismét jót játszottunk, reggeltől estig barátok közt voltuk. Jövőre ismét megpróbáljuk megnyerni a trófeát.

A 30. Kadi-Kupa lábtenisztorna eredményei

Szeniorok: 1. Bartha Attila, Pécsi Richárd (Balassagyarmat), 2. Fehér Norbert, Kun József, Ács Károly, (Szolnok), 3. Taskó András, Keresztúri Tibor (Balassagyarmat)

Amatőrök: 1. Bartha Milán, Pécsi Richárd, Keresztúri Tibor (Balassagyarmat), 2. Ács Károly, Bokor József, Fazekas Attila (Szolnok), 3. Jámbor Sándor, Boruzs István, Pintér Ádám (Püspökladány)

A torna legjobb játékosa: Bartha Milán (Balassagyarmat).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában