VÍZILABDA

2018.06.09. 08:52

Az Eger ellen folytatja a Dózsa szombaton

Az olaszországi Genovában csütörtökön kezdődött a Bajnokok Ligája nyolcas döntője, amelyre címvédőként érkezett a Szolnoki Dózsa csapata.

Varga Csaba

A fehér sapkás szolnoki csapat védekezésén sok fog múlni Genovában is

Fotó: Mészáros János

Cseh Sándor nem számíthatott a bordasérüléssel bajlódó Andrija Prlainovicsra, a szerb világklasszis helyett a saját nevelésű Hangay Zoltán került be az együttesbe.

Az első negyedben egyszerű volt a koreográfia: a Jug vezetést szerzett, a Szolnok pedig egyenlített – írta az nso.hu. A második szakaszban végre megtört a sorminta, ráadásul a csapatkapitány, Zsivko Gocics találata után Bátori Bence villant meg, a mérkőzésen már másodszor, így két góllal vezetett a Dózsa.

A Jug azonban még a térfélcsere előtt ledolgozta hátrányát (Milan Alekszics közben ötméterest hibázott), azt követően pedig a vezetést is visszavette, miután Xavier García villámgyorsan kihasznált egy emberelőnyt.

Aztán a hatalmas küzdelmet hozó találkozón újabb fordulat következett, Zalánki Gergő után ismét a vezérszerepet magára vállaló Bátori villant, és megint vezetett a Szolnok.

Viktor Rasovics azonban tett róla, hogy az utolsó szakasz döntetlenről induljon. Milos Csuk fórból és akcióból is a lécet faragta meg, de a jó védekezésnek köszönhetően újabb esély nyílt az egyenlítésre, és Zalánki élt is vele.

Bő egy perccel a vége előtt 8–7-es Jug-vezetésnél, 2 másodperccel a támadóidő lejárta előtt emberelőnyt kaptak a horvátok, amit Luka Loncar értékesített. Zalánki ugyan faragott a hátrányon, sajnos a Jug 9–8-ra győzött.

– Nem lehet mindig megmagyarázni, hogy az utolsó másodpercekben miért nyer az egyik csapat egy góllal – nyilatkozta Cseh Sándor.

– Nagyon csalódott vagyok, de azt érzem, hogy a játékosok mindent megtettek a sikerért. Olyan szériában vagyunk az elmúlt egy-két hétben, hogy hiába teszünk meg mindent, egy-egy szerencsétlen momentum mindig ellenünk szól.

A pénteki folytatásban, az 5–8. helyért folyó csatározások első körében az Eger 10–6-ra verte a német Spandaut.

A másik párban az olasz Brescia, – amely a negyeddöntőben csak ötösökkel vesztett a nagy esélyes Pro Reccóval szemben – volt a Dózsa ellenfele. A meccs végeredménye: Szolnoki Dózsa–Brescia 8–7

A szolnoki csapat szombaton 17.30-kor az Egerrel találkozik, az ötödik helyért.

Borítókép: korábbi mérkőzés

Fotós: Mészáros János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában