KAJAK-KENU

2018.06.04. 11:20

Bodonyi Dóra különösen párosban remekelt

Szegeden, a Maty-éri pályán rendezték meg a válogatót, amelyen a közelgő Európa-bajnokságra kvalifikálhattak legjobbjaink. Köztük a Szolnoki Kajak-kenu Klub versenyzői is vízre tették hajóikat.

Varga Csaba

A szolnoki csapat soraiból leginkább Bodonyi Dóra teljesítményét lehet kiemelni, aki az olimpiai számokban is jól szerepelt.

Mint írtuk, pénteken negyedik lett a „királynői” számban, 500 méteren, ahol olimpiai, világ- és Európa-bajnokok indultak a döntőben. Szombaton, a kajak párosok döntőjében az olimpiai bajnok Szabó Gabriella oldalán döntőzött.

A Medveczky Erika–Csipes Tamara (Honvéd) duó több mint másfél másodperccel győzött a Szabó Gabriella (Honvéd)–Bodonyi Dóra kettős előtt.

A harmadik helyen a szolnoki nevelésű, de az Újpest színeiben versenyző Katrinecz Rita Malcsiner Eszterrel az oldalán végzett. A nem olimpiai számnak számító K2 1000 métert pedig megnyerte vasárnap a Szabó–Bodonyi páros, ezzel bizonyosan indulhatnak a belgrádi kontinensviadalon.

Ha már az ezer méterről a férfiak között az algyői Kopasz Bálint győzeleméhez nem fért kétség, ebben a számban két szolnoki kajakos, Bogár Gábor és Gál Péter is kiharcolta a döntőbe jutást, az utóbbi a negyedik, míg az előbbi a hatodik helyen ért célba.

A párosok 500 méteres versenyében a szolnoki Kugler Attila a győri Gacsal Ákossal az oldalán, az ötödik helyen végzett, ezt a számot a Somorácz Tamás (ASE)–Mozgi Milán (Győr) páros nyerte.

Szót ejtve a kenusokról is, az egyesek ezer méteres versenyében a csepeli Kiss Tamás diadalmaskodott. A szolnokiak rutinos versenyzője, Sarudi Pál a nyolcadik helyen kötött ki.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány hétfőn hirdeti ki az Eb-csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában