LABDARÚGÁS

2018.06.18. 10:59

Nem jutott fel a Szajol: megbosszulták magukat a kihagyott ziccerek

Négy-négyre végződött a harmadosztályba való feljutásról döntő Sajóbábony–Szajol párharc, ám az idegenben lőtt több góljának köszönhetően, a borsodi gárda lett az osztályozó nyertese, amely a következő szezont immáron az NB III.-ban kezdheti.

Pabar Gyula

A szajoli szurkolókon ezúttal sem múlott semmi, közel kétszázan kísérték el és buzdították kedvenceiket a helyszínen.

Szabó Tamás korán vezetést szerezhetett volna, de miután eltolta a labdát a kifutó kapus mellett, elcsúszott, a hazaiak pedig gyorsan lefordultak, és gólt szereztek, amihez Ulviczki Attila betlije is kellett, 1–0.

A találkozó a tekintetben kísértetiesen hasonlított az egy héttel korábbihoz, hogy végig a szajoliak voltak kezdeményezőbbek, a bábonyiak pedig a rájuk jellemző kemény stílusban futballoztak, így ha a játékvezető kicsit is szigorúbb, akkor biztosan nem tizenegy emberrel fejezték volna be a mérkőzést.

De ez csak zárójeles, mert a lényeg az, hogy ki lövi a gólokat, s ebben a műfajban most a borsodiak bizonyultak jobbnak, akik a 82. percben, Lázi Csaba révén megduplázták előnyüket, 2–0.

Ezután nem sokkal ugyan Dobos Dániel is betalált, de ez aligha vigasztalja a párharc legeredményesebb gólvágóját, mert a csapattal közösen dédelgetett álma ezáltal, ha nem is örökre, de szertefoszlott.

Sajóbábony – Szajol 2–1 (1–0)

Sajóbábony, 500 néző. ­Vezette: Nagy Norbert (­Szilágyi ­Norbert, Kövér Tamás)

Sajóbábony: Jakab N. – Tóth I., Balogh D., Tátrai, Hronyecz (Lázi, 40.) – Icsó, Kerényi, Lakatos R. – Erdei Nagy, Titkó, Sebők. Edző: Huszák Géza

Szajol: Ulviczki A. – Csajbók Z., VADAS, VINCZE P. – Győrfi, Balla Z., Benedek (Donkó, 74.), Fülöp, Dobos D. – ­Szentmiklósi (Angyal, 58.), Szabó T. Edző: Kun Mihály

Gólszerzők: Sebők (14.), ­Lázi (82.), ill. Dobos D. (87.)

Kiállítva: Győrfi (93. – egyből piros lappal, szövegelésért)

Donkó Krisztián, játékos-­edző: – Minden megyei csapatnak kívánom, hogy átélje azt az érzést, ami nekünk most megadatott! A játékosaim a könnyeikkel küzdöttek, néhányan el is sírták magukat, példátlan az a szeretet, amit a szurkolóinktól kaptunk. Már csak ezért is érdemes volt végigcsinálnunk.

További eredmények: Sárvár–REAC 1–0, Balatonfüred–Eger 0–1, Maroshegy–Komárom 1–2, Nagyatád–Nagykanizsa 0–2, Hajdúböszörmény–Kecskemét 3–1, Salgótarjáni BTC–Ménfőcsanak 1–0

Feljutott: az Eger 6–1-es, a Kecskemét 5–3-as, a Komárom 4–1-es, a Ménfőcsanak 4–3-as, a Nagykanizsa 7–0-s, a Sajóbábony 4–4-es (idegenben lőtt több góllal) és a Sárvár 1–0-s összesítéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában