LABDARÚGÁS

2018.06.11. 09:34

Megtette az első lépést a Szajol

Igazi csapatként, mérhetetlen lelkesedéssel és odaadással bárkit le lehet győzni. Akár ez is lehetne a szajoli együttes mottója, amely egy kiváló hangulatú mérkőzésen, 3–2-re legyőzte a korábbi élvonalbeli játékosokat is alkalmazó Sajóbábonyt az osztályozón.

Pabar Gyula

A duplázó Dobos Dánielt (középen) éltették a társak

Fotó: Mészáros János

Habár a borsodiak Erdei Nagy Norbert révén korán vezetést szereztek, ez nemhogy megingatta volna, csak még inkább felpaprikázta a hazaiakat. Elszántságukat tovább fokozta, hogy a védelmük oszlopos tagját, Bezzeg Tamást bokatörés miatt kórházba kellett szállítani.

A kényszerű csere után nem sokkal jött is az egyenlítés, Dobos Dániel egy lecsorgó labdát pofozott be a kapuba. A szajoliak támadó középpályása a folytatásban is aktív maradt, olyannyira, hogy a szünet előtt egy káprázatos szabadrúgásgóllal csapata javára fordította az eredményt.

A második félidő elején Szabó Tamás is beköszönt, ezzel már 3–1-re vezetett a Szajol. A bábonyiak játékát leginkább az angolok stílusához lehetne hasonlítani, keresték a párharcokat, és bizony, a keményebb belépőktől sem riadtak vissza, amiben a játékvezető partner volt – összesen két-két sárga lapot osztott ki.

Vincze Patrik fellépésének is sérülés vetett véget, így a házigazdák egy újabb alapemberüket veszítették el, ráadásul szintén a védelemből. Ezt használta ki Sebők Balázs is, aki a hajrában megszerezte a második vendég gólt, ezzel teljesen nyitottá téve a szombati visszavágót.

A duplázó Dobos Dánielt (középen) éltették a társak
Fotó: Mészáros János

Szajol – Sajóbábony 3–2 (2–1)

Szajol, 600 néző. Vezette: Takács Tamás (Zahorecz Roland, Flinta Zoltán).

Szajol: ULVICZKI A. – VADAS, BEZZEG (SZENTMIKLÓSI, 19.), VINCZE P. (DONKÓ, 73.) – CSAJBÓK Z., FÜLÖP, BENEDEK, BALLA Z., DOBOS D. (PÁLINKÁS, 87.) – ANGYAL, SZABÓ T. Edző: Kun Mihály.

Sajóbábony: Varsányi – Komlósi, Tátrai, Balogh D., Sebők, Erdei Nagy, Tóth I., Icsó, Kovács Á. (Titkó, 59.), Kerényi, Lakatos R. Edző: Huszák Géza.

Gólszerzők: Dobos D. 2 (24., 37.), Szabó T. (55.), ill. Erdei Nagy (8.), Sebők (83.).

Kun Mihály: – Örülök, hogy sikerült megnyerni ezt a számunkra rendkívül fontos mérkőzést hazai pályán, szurkolóink fantasztikus hangulatot teremtettek. A helyzetek alapján, nagyobb arányban is győzhettünk volna. Bízom benne, hogy szombatig Vincze Patrik felépül sérüléséből, mivel az ő játékára is óriási szükségünk lenne.

További eredmények: Eger–Balatonfüred 5–1, Nagykanizsa–Nagyatád 5–0, Kecskemét–Hajdúböszörmény 4–0, Ménfőcsanak–Salgótarjáni BTC 4–2, REAC–Sárvár 0–0, Komárom–Maroshegy 2–0. A visszavágókat szombaton délután öt órakor rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában