STRANDLABDARÚGÁS

2018.07.07. 16:16

Ábel Péter a címvédő gyöngyösi csapat soraiban homokfocizik

A címvédő Energia SC Gyöngyös Bonyhád BFC elleni mérkőzése nyitotta péntek délután a Nemzeti Strandlabdarúgó Liga (NSL) küzdelemsorozatát, melynek a siófoki MLSZ Beach Aréna ad otthont.

Pabar Gyula

Ábel Péter (jobbra) lábában bármikor benne van egy ehhez hasonló, ollózós gól.

Forrás: AFP

A 10–6-os győzelemmel rajtoló gyöngyösi csapat soraiban három megyei kötődésű futballista (Ábel Péter, Patócs Richárd és Sári Csaba) is megtalálható. A strandfoci-válogatott Ábel Pétert pont a helyszínre való megérkezésekor értük el telefonon.

– Szeretnénk megvédeni a címünket – szögezte le a 34 esztendős, szolnoki futballista.

– Ehhez mérten az utóbbi három hétben keményen készültünk Gyöngyösön, többször is napi kettőt edzettünk Bruno Malias Mendes vezetésével. Róla tudni kell, hogy a brazil strandfocibajnokságban szereplő Botafogoban még mindig alapembernek számít, pedig már harmincnyolc is elmúlt. Pályafutása során hazája válogatottjával nyert négy világbajnokságot, ami szintén önmagáért beszél.

Kapcsolatai révén két brazil (Alezyr és Digáó), két ukrán (Vlagyimir Gladcsenko és Roman Pacsev), egy amerikai (Nick Perera) és egy svájci (Stephan Meier) légióst sikerült leigazolni, ami kétségkívül nagy fegyvertény.

Persze közülük egyszerre csak hárman lehetnek a pályán, de ez mondjuk nem is baj, mert amikor egy nap két meccset játszunk, akkor az edzőnek van lehetősége pihentetni. A magyar magot tekintve, nincs változás tavalyhoz képest.

Természetesen a felkészülés ideje alatt az ellenfelek sem ültek a babérjaikon, többségük a Gyöngyöshöz hasonlóan, elsősorban külföldiekkel és magyar válogatott játékosokkal erősítette meg keretét. Ebből kifolyólag az eddigi legerősebb, legkiélezettebb bajnokságra van kilátás – legalábbis Ábel szerint.

– Látva az összeállításokat, nehezen tudom elképzelni, hogy valamelyik együttes kimagaslik majd a mezőnyből – folytatta a támadó.

– Sok szoros mérkőzésre számítok, ami akár körbeverést is eredményezhet. Aki tudott, külföldieket igazolt, lásd például legnagyobb riválisunkat, a Jászfényszaru Goldwint, amely négy spanyol válogatottat (Adrian Frutos Garcia, Guisado Perez, Cristian Torres és Javi Torres – a szerk.) is a soraiban tudhat.

– De említhetném akár a szegedi Junior Sportot, az Újhartyánt, vagy a TFSE-t is. Talán a Bonyhád BFC lóg ki egy kicsit a sorból, de mellettük meg az összeszokottság szól érvként, hiszen már évek óta ugyanazzal a kerettel vágnak neki a sorozatnak, és lám, mindig bejutnak a rájátszásba.

Kicsit elszakadva a homoktól, a jövőbeni, nagypályás terveiről is kifaggattuk Ábel Pétert.

Ábel Péter (jobbra) lábában bármikor benne van egy ehhez hasonló, ollózós gól.
Fotó: AFP

– Bármennyire is jó eredménynek számít a Jánoshidával megszerzett ezüstérem, a távozás mellett döntöttem – árulta el a mögöttünk hagyott szezon megye I.-es gólkirálya.

– Több helyről is megkerestek, de végül a Tiszafüred ajánlatát fogadtam el, ahol nagyon jó kis csapat van éppen kialakulóban. Nem mellesleg komoly célkitűzéssel – visszajutni a harmadosztályba – vágunk neki a pontvadászatnak, ami számomra különösen nagy motiváló erőt jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában