országúti verseny

2018.08.14. 12:48

Szolnok megyén is keresztültekernek a Tour de Hongrie bringásai

Csúcsmezőny, 19 csapat 132 versenyzője várja kedden 16 órakor a prológ rajtját Siófokon, a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen.

Tavaly is tekertek a környéken, itt éppen Jászfényszarunál

Forrás: tourdehongrie.hu

A Tour de Hongrie távja idén összesen 865 kilométer lesz. A szakaszokat a versenyzők augusztus 14. kedd és augusztus 19. vasárnap közötti napokon teszik meg, a déli óráktól kezdődően.

A verseny során a kerékpárosok szinte teljes egészében országos közúton, fő- és mellékúti szakaszokat egyaránt érintve mérhetik majd össze tudásukat.

A nemzetközi verseny augusztus 14-én, Siófokról indul, majd 15-én Balatonalmádi és Keszthely, 16-án Velence és Székesfehérvár, 17-én Cegléd és Hajdúszoboszló, 18-án Karcag és Miskolc között folytatódik, majd 19-én vasárnap a Kazincbarcika – Aggtelek – Kazincbarcika útvonalon zárul. A pontos útvonal a következő linken érhető el: https://www.tourdehongrie.hu/terkep.

A verseny ideje alatt rendőrségi forgalomirányítás mellett, dinamikus, ideiglenes, teljes pályazárral járó mozgó forgalomkorlátozással számolhatnak az érintett szakaszokon a közlekedők. A kiemelt helyszíneken a Magyar Közút Nonprofit Zrt. útellenőrei is segítik majd a terelések kiépítését és a verseny biztonságos lebonyolítását – tájékoztatta a szoljon.hu-t a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya.

A mezőnyről annyit, hogy a magyar menők, Kusztor Péter, Peák János és Pelikán János mellett amerikai, olasz és lengyel csapatok legjobbjai is nyeregbe pattannak a keddtől vasárnapig tartó viadalon.

A 2018-as Tour de Hongrie útvonala:

Prológ: egyéni időfutam, Siófok, 3,5 km, augusztus 14.

1. szakasz: Balatonalmádi-Keszthely, 154 km, augusztus 15.

2. szakasz: Velence-Székesfehérvár, 190 km, augusztus 16.

3. szakasz: Cegléd-Hajdúszoboszló, 206 km, augusztus 17.

4. szakasz: Karcag-Miskolc, 182 km, augusztus 18.

5. szakasz: Kazincbarcika-Kazincbarcika, 128 km, augusztus 19.

Mi tehát a második és harmadik szakaszidején láthatjuk majd a megyén átkerekező bringásokat, Jászberénybe például 18-án várhatóan 14.10-kor érkeznek majd a Lehel szoborhoz.

A Tour de Hongrie magyar körversenyt az M4 Sport Tv közvetíti élőben.

Borítókép: Tavaly is tekertek a közelben, a képen éppen Jászfényszarunál

Forrás: tourdehongrie.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában