ASZTALITENISZ

2018.08.30. 13:12

Szudi Ádám nyerte meg a meccset a magyarok számára

Európa-bajnoki selejtező keretében fogadta válogatottunk Ausztriát a fővárosi Ormai-csarnokban.

Sz. P.

Szudi Ádám döntötte el a párharcot

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A magyar csapat tagjainak kitűnő ráhangolódást jelenthetett a találkozóra a csehországi World Tour-verseny, amelyen a szolnoki Szudi Ádám és a zagyvarékasi kötődésű Ecseki Nándor párosa negyeddöntőbe jutott, míg Majoros Bence dán párjával bronzérmes lett.

Ecseki a klubcsapatában, az Ober-Erlebach színeiben is jó formát mutatott, és győzelmekkel segítette együttesét a továbbjutáshoz a Német Kupában.

Ettől függetlenül a 2015-ös Európa-bajnok vendégek voltak a találkozó egyértelmű esélyesei a világranglistán elfoglalt pozíciók alapján, hiszen mindhárom játékosuk a kontinens legjobbjai közé tartozik. A találkozó Majoros Bence győzelmével indult, aki a magyar származású Gárdos Róbertet verte.

Ezt követően Szudi 2:0-ra is vezetett, de végül nem bírt Daniel Habesohnnal, Ecseki viszont óriási bravúrt végrehajtva, legyőzte a Borussia Düsseldorffal idén Bajnokok Ligáját nyerő Stefan Fegerlt 3:2-re. Majoros is kikapott Habesohntól, így Szudira hárult a feladat, hogy megnyerje a meccset a magyarok számára.

Szudi Ádám döntötte el a párharcot
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A 18 éves koráig a Jászkun Volán SC-t erősítő magyar bajnok asztaliteniszező fordulatos mérkőzésen, fantasztikus játékkal győzte le Gárdost, így a mieink 3:2-re felülmúlták Ausztriát.

Ecsekiék az idei vb-n kiharcolták a feljutást az A-csoportba, most pedig újabb lépést tettek az európai élmezőny felé. Ezzel a sikerrel felcsillant a remény a továbbjutásra ebből a roppant erős csoportból, melynek még Portugália tagja, amelytől idegenben kikaptunk 3:1-re, de októberben lesz lehetőség a visszavágásra, hiszen a luzitánok látogatnak Budapestre. Az az összecsapás sem lesz egyszerűbb, hiszen a portugáloknál is klasszisok játszanak.

A csoportból ketten egyenes ágon kijutnak a jövő évi Eb-re, míg a harmadikok pótselejtezőt vívnak a B-divízió legjobbjaival. Ádámra klubszinten is rangos nemzetközi találkozók várnak a közeljövőben az osztrák bajnok Walter Wels játékosaként, ugyanis ősszel kezdődik a Bajnokok Ligája, amellett, hogy szeptemberben az egyéni Eb-n szerepel majd Nándival egyetemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában