LABDARÚGÁS

2018.09.21. 13:37

Kupameccsek előtt csapataink

Négy megyei csapatunk (Fegyvernek, Jászberény, Szolnok, Tiszafüred) érdekelt a Magyar Kupa főtáblás küzdelmeiben, közülük a két megyei I.-ben szereplővel foglalkozunk most.

Pabar Gyula

A tiszafüredi csapatnak reális esélye van a továbbjutásra

Fotó: P. J.

A Fegyvernek a másodosztályban újoncnak számító Monort kapta ellenfélül. Horváth Dávid együttese jelenleg az utolsó előtti, tizenkilencedik helyet foglalja el a táblázaton, ez azonban megtévesztő lehet.

Az MTK-nevelésű fiatalokra építő, illetve a tavaly még a Szajolban futballozó Szabó Tamást is soraiban tudó gárda mind az öt vesztes meccsén minimális, egygólos különbséggel maradt alul – Vasas (1–2), Csákvár (1–2), Győr (2–3), Békéscsaba (1–2), Kaposvár (2–3).

Egyetlen győzelmét a Siófok ellen (2–0) könyvelhette el, míg legutóbb a Tiszakécskével gól nélküli döntetlent játszott. Mindezek azt mutatják, némi szerencsével előrébb is tarthatna. Az esélyek egyértelműen a Pest megyeiek mellett szólnak, viszont mérget vehetünk rá, hogy a fegyvernekiek sem feltartott kézzel fognak pályára lépni.

Pláne úgy, hogy a kisváros csapata története során először jutott főtáblára, és a játékosoknak ez lehet életük „nagy meccse”, amiről majd az unokáiknak is büszkén mesélnek öregkorukban. Faragó Attila játékos-edző különleges helyzetben van, ha úgy tetszik, keretbe foglalhatja pályafutását.

A 42 éves támadó anno kapusként kezdte, és 1994-ben az akkor még NB III.-as Kunhegyes színeiben már pályára léphetett kupameccsen az MTK ellen, ezer néző előtt, melyet a fővárosiak nyertek 8–0 arányban.

A Tiszafüred lényegesen könnyebb ellenfelet kapott a szintén megye I.-es Dabas személyében. Habár a Pest megyei bajnokság köztudottan a legerősebbek közé tartozik, a feladat nem tűnik megoldhatatlannak. Elég, ha csak azt vesszük alapul, hogy mennyi jó képességű, magasabb osztályt megjárt, rutinos játékost küldhet pályára Dorcsák Zoltán.

A tiszafüredi csapatnak reális esélye van a továbbjutásra
Fotó: P. J.

Mondjuk a Dabas keretét is jobbára olyanok alkotják, akik legalább már az NB III.-ban letették a névjegyüket, közülük is kiemelkedik Csordás Szabolcs, aki a Zalaegerszeg színeiben az élvonalban is bemutatkozhatott. Amit még érdemes tudni az ellenfélről, hogy makulátlan mérleggel vezeti a Pest megyei első osztályt, mind az öt mérkőzését megnyerte, a gólaránya tizenhárom–három.P. Gy.

A program:

Szombat: Fegyvernek–Monor, 14.00. Tiszafüred–Dabas, 15.00.

Vasárnap: Jászberény–Mosonmagyaróvár, Szolnok–Kisvárda, 15.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában