LABDARÚGÁS

2018.09.17. 13:32

Szezonbeli első sikerét aratta a Rákóczifalva a Fegyvernek ellen

Úgy kellett a három pont, mint egy falat kenyér a Rákóczifalva legénységének, amely helyenként mutatós játékának, illetve mérhetetlen lelkesedésének köszönhetően húzta be szezonbeli első győzelmét a Fegyvernek ellen, hazai pályán.

Pabar Gyula

Ruskó Zsolt (labdával) elégedett lehetett tanítványai hozzáállásával, mert azok mindent elkövettek a győzelem érdekében

Fotó: Csabai István

Jó iramban kezdődött a találkozó, a hazaiak azonnal próbáltak nyomást gyakorolni ellenfelükre. Néhányan már az első percben gólt láttak Menyhárt Imre szabadrúgásánál, de a labda végül elkerülte a bal felsőt. A 6. percben Balogh Sándor bal oldali szögletére kiváló ütemben érkezett Kiss Pál a rövidnél, a fejes azonban fölé szállt.

„Már kettővel vezethetnénk, egyszerűen képtelenek vagyunk kihasználni a ziccereinket, ugyanez volt a Jászkisér ellen is” – adott hangot nemtetszésnek az egyik falvai szurkoló.

És bizony, a fegyvernekiek majdnem vezetést szereztek, a kiváló rúgótechnikával rendelkező Faragó Attila eresztett el egy lövést jó huszonötről, amit Kiss Zalán bravúrral ütött szögletre. Néhány pillanattal később Nagy Nándor robogott el a jobb szélen, majd tekert középre, de Ruskó Zsolt is célt tévesztett.

Rózsa Gábor viszont nem a túloldalon: Faragó Attila szabadrúgását Kiss Zalán öklözni szerette volna, de a kijövetelnél fennakadt az egyik fegyverneki támadón – ami után ápolni kellett, majd a szünetben le is cserélték –, a felette átszálló labdát pedig Rózsa az üres kapuba passzolta, 0–1. A bekapott gól némileg megfogta a hazaiakat, Trecskó Márk rossz ütemű hazaadására Mester Máté csapott le a tizenhatos vonalánál, és akár meg is duplázhatta volna csapata előnyét, de fölé bombázott.

A szünetben rendezte sorait a Rákóczi, játékosai ugyanolyan elszántsággal támadtak, mint tették azt a találkozó első húsz percében, annyi különbséggel, hogy az erőfeszítéseik végre eredménnyel is párosultak. Az 54. minutumban Kiss Pál szabadrúgásból egyenlített, a házigazdák középpályása húsz méterről, a sorfal fölött eltekerve, a kapu közepébe lőtt úgy, hogy a fegyvernekiek hálóőre mozdulni sem bírt, 1–1.

Ahogy a lefújás után fogalmazott: „megérte a héten annyit gyakorolni a pontrúgásokat, még ha a lövésem ezúttal nem is a felsőbe ment”. A rúgott gól komoly lökést adott a falvaiaknak, akik öt perccel később ismét megzörgették a hálót. Kiss Zsolt lódult meg középen, majd Trecskónak továbbított, aki az alapvonal mellől visszagurított a jobbkötő helyén érkező Szécsi Bencének, utóbbi pedig bármiféle állítgatás nélkül, tizenhatról lőtt a léc alá, 2–1. Szépségdíjas gól volt.

Ezután jött Szeberényi Dániel kiállítása – a hazaiak belső védője Fábián Dánielt állította meg szabálytalanul, ha nem teszi, egyedül törhetett volna kapura –, ami újabb fordulatot vihetett volna a meccsbe. A csattanó azonban elmaradt, mert a fegyvernekiek nem tudták feltörni az immár tíz emberrel védekező vendéglátójukat – pedig a végén még a kapusukat is előrehozták –, így a Jászfényszaru elleni bravúrgyőzelem után, pont nélkül távoztak Rákóczifalváról, amelyet hosszú évek óta képtelenek legyőzni idegenben.

Ruskó Zsolt (labdával) elégedett lehetett tanítványai hozzáállásával, mert azok mindent elkövettek a győzelem érdekében
Fotó: Csabai István

 

Rákóczifalva–Fegyvernek 2–1 (0–1)

Rákóczifalva, 120 néző. Vezette: Szabó József (Gönczi Pál, Kerekes Zsolt).

Rákóczifalva: Kiss Z. (Nagy K. – a szünetben) – KISS ZS., Szeberényi, Halicsku, MENYHÁRT – Nagy N. (Mihályi, 50.), KISS P., SZÉCSI, Trecskó – Balogh S. – Ruskó. Edző: Ruskó Zsolt.

Fegyvernek: Kormány – Faragó Zs., Karikó, Kerepesi (Szabó M., 78.) – Tukarcs (Farkas P., 69.), Bognár, Csortos, Rózsa (Rézsó K., 85.), Mester – Fábián (Héder, 66.), Faragó A. Edző: Faragó

Attila.

Gólszerzők: Kiss P. (54.), Szécsi (59.), ill. Rózsa (34.).

Kiállítva: Szeberényi (62. – második sárga lappal).

Ruskó Zsolt: – Megint saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, de végre megmutattuk, hogy küzdeni is tudunk.

Faragó Attila: – Az első félidő második felében el kellett volna döntenünk a meccset, de a hazaik lelkesedésben fölénk nőttek, emberhátrányban pedig jól tördelték a játékot. Tovább folytatódott a falvai átok…

Ruskó Zsolt (labdával) elégedett lehetett tanítványai hozzáállásával, mert azok mindent elkövettek a győzelem érdekében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában