LOVASSPORT

2018.10.04. 13:18

Jól szerepeltek a megyei lovasok

Az elmúlt hétvégén a szilvásváradi 6000 férőhelyes lovasközpont adott otthont, öt megye díjugrató regionális döntőjének. Az eredményekről Bíró Árpád, a Szolnok megyei szövetség elnöke számolt be.

Varga Csaba

Teleki Zoltán Kabalával indult a versenyen.

Fotó: Daróczi Erzsébet

A szombati középdöntőből, Szabó Dorina zagyvarékasi lovas kivételével – akit lova engedetlensége miatt kizártak a versenyből – minden megyei lovas verőhiba nélkül került a másnapi döntőbe.

Az amatőr kategória hozta számukra a legnagyobb sikert, ahol Kiss Boglárka Kurázsival, a Tisza-mente Alapítvány versenyzője, 0 hibaponttal nyerte a döntőt. Mezei Orsolya Cosimellával (Szolnoki LK.) a hatodik helyen zárt.

A felnőtt fináléban 15 lovas közül a középdöntőből 0 hibaponttal került a döntőbe Ábrahám Zsófia Diamantinával (Túrkeve VSE), S. Papp Jenő Cassandrával (Szolnoki LK.), Teleki Zoltán pedig Kabalával (Karcagi LE). A döntőre alaposan megnehezített pálya sok lovasnak feladta a leckét.

Teleki Zoltán Kabalával indult a versenyen.
Fotó: Daróczi Erzsébet

A három megyei versenyző közül Ábrahám Zsófia a 4. helyen végzett, míg S. Papp Jenő és Teleki Zoltán, mindössze két-két verőhibával fejezte be a viadalt.

A továbbiakban a 80–85 cm nyitott számban Szabó Luca Myboy Herceg lovával (Zagyvarékasi KSK) az első helyen végzett. A 125 cm-es viadalon Ábrahám Zsófia Ardzsentaval a nyergében a harmadik helyet, míg Cibqulette du gibet nevű lovával a hetedik helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában