LABDARÚGÁS

2018.10.01. 10:30

Pontosztozkodással ért véget a Miklós–Szajol szomszédvárderbi

Teljesen ellentétes félidők után, 3–3-as döntetlennel ért véget a Törökszentmiklós–Szajol szomszédvárrangadó, amely sok szempontból, kísértetiesen hasonlított a felek áprilisi összecsapására.

Pabar Gyula

Angyal Csaba (középen) fejesgóljával pontot mentett a Törökszentmiklósnak.

Fotó: Mészáros János

Kezdve azzal, hogy a Szajol akkor is korán megszerezte a vezetést – igaz, öt helyett ezúttal hat percbe tellett neki –, amit aztán Szentmiklósi Dániel duplájával háromgólosra növelt. A törökszentmiklósiak játékából ismét hiányzott a tűz, a minden áron való győzni akarás, bő egy órán keresztül csupán árnyékai voltak önmaguknak, ami egyfelől persze a riválisuk érdeme is.

De aztán valami megmozdult náluk, hirtelen ritmust váltottak és elkezdtek küzdeni. Ennek köszönhetően rövidesen jött is a szépítés, a csapatkapitányuk, Gusztafik Péter fejjel volt eredményes – tavasszal tizenegyesből talált be, ugyancsak negyedórával a rendes játékidő vége előtt.

Abban viszont különbözött ez a találkozó a múltkoritól, hogy akkor a vendégek mindhárom pontot elvitték Miklósról (2–3), most viszont, ha úgy tetszik, kiénekelték a szájukból a sajtot, így be kellett érniük eggyel.

6. perc: A szajoliak támadója, Donkó Krisztián rázta le magáról őrizőit, majd jó harminc méterre az ellenfél kapujától, váratlanul lövésre szánta el magát. Először úgy tűnt, a labda célt téveszt – erre gondolhatott Tóth Zoltán is, aki rá sem mozdult –, de végül kiadta a falsot, és védhetetlenül vágódott a jobb alsóba, 0–1.

9. perc: Szépen felépített vendégakció a miklósi tizenhatos előterében, Donkó, Balla Zalán és Szentmiklósi Dániel volt a labda útja, utóbbi a balkötő helyéről érkezve, mintegy tizenhárom méterről lőtt a kapu közepébe, 0–2. Ezt követően a hazai publikum „ébresztő!” és „nincs kapusunk” bekiabálásokkal adott hangot nemtetszésének.

13. perc: Dobos Dániel robogott el a bal szélen, beadása sokat ígérően szállt a miklósi kapu elé, de Szentmiklósi egy ütemmel lekésett róla, így kimaradt az újabb gólhelyzet.

22. perc: Donkó szabadrúgásból a miklósi sorfal mögé löbbölt, a védők közül jó ütemben kilépő Szentmiklósi pedig a kapu bal oldalába bólintott, 0–3.

26. perc: Ez volt az első komolyabb lehetőség a hazaiak részéről, Szedlák Zoltán kényszerítőzött Nagy Péterrel, aki utána az alapvonal mellől tekert veszélyesen a kapu elé, de beadásáról lemaradtak a középen érkező csapattársak.

48. perc: Lucza Tamás került lövőhelyzetbe tizenkét méterre a miklósi kaputól, Tóth mellett sikerült is elgurítania a labdát, azonban Gusztafik becsúszva, a gólvonal előtt tisztázni tudott.

74. perc: Szentmiklósi tálalt Felföldi Márk elé, aki egy pazar lövőcsel után, hét méterről, ballal a kapus kezébe lőtt.

76. perc: A csereként beálló Buru Zoltán iramodott meg a jobb oldalon, majd tökéletesen ívelt a kapu elé, amit a lendületből érkező Gusztafik elemi erővel fejelt a léc alá, 1–3.

82. perc: Szedlák nyert párharcot középen, és továbbított a bal szélen felfutó Nagynak, aki középre szeretett volna adni, azonban a labda lecsúszott a lábáról, mégis így lett jó, mert a bal kapufáról bepattant a hálóba, 2–3.

89. perc: Kinyik Zoltán szabadrúgása a tizenegyes pont környékén ért földet, a szemfüles Angyal Csaba pedig egy pattanás után a kapu bal oldalába fejelt, 3–3.

92. perc: Buru védőit faképnél hagyva tört be a büntetőterületre, majd tizennégy méterről, centikkel a jobb alsó mellé lőtt.

93. perc: Ismét Kinyik végzett el szabadrúgást, a lepattanót Bálint Péter próbálta kapura tűzni, erő viszont nem sok volt a lövésében, ráadásul középre tartott, így Kállai Alex könnyedén hárította.

Angyal Csaba (középen) fejesgóljával pontot mentett a Törökszentmiklósnak.
Fotó: Mészáros János

Törökszentmiklós – Szajol 3–3 (0–3)

Törökszentmiklós, 250 néző. Vezette: Bán János (Csíkos Roland, Takács Sándor)

Törökszentmiklós: Tóth Z. – Bálint, GUSZTAFIK, Héder A., Héder R. – Polgár (Buru, 65.), Lakatos K. (KINYIK Z. – a szünetben), Lólé (FEHÉR F. – a szünetben), Nagy P. – Angyal, Szedlák. Edző: Kinyik György

Szajol: Kállai – BODNÁR, Dalmadi, Csajbók – Lucza, BENEDEK, BALLA Z., Felföldi (Székely Z., 92.), Dobos D. (Kacskó, 60.) – SZENTMIKLÓSI, DONKÓ. Edző: Bogdán Balázs

Gólszerzők: Gusztafik (76.), Nagy P. (82.), Angyal (89.), ill. Donkó (6.), Szentmiklósi 2 (9., 22.)

Kinyik György: – Kicsit alábecsültük a szajoliakat, akaratban felülmúltak minket az első félidőben, mindennek tetejébe előjöttek a szokásos egyéni hibáink, amikből a gólokat is kaptuk. A szünet után mind akaratban, mind játékban föléjük nőttünk, és akár nyerhettünk is volna.

Bogdán Balázs: – Jó játékkal szereztünk háromgólos vezetést az első félidőben, de ami utána történt, az egyszerűen érthetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában