VÍZILABDA

2018.12.03. 09:41

Újabb sima szolnoki győzelem született

Az OB I mindkét csoportjában mérkőzéseket rendeztek a hétvégén. Kivétel volt a Ferencváros, amely a Komjádi uszodában a görög Olympiakosz legénységét fogadta az Európai Szuperkupa döntőjében.

Varga Csaba

Viktor Rasovics két gólt vállalt a tizenhétből a korábbi összecsapáson.

Fotó: Mészáros János

Színvonalas, izgalmas meccset játszott egymással a tavalyi kiírásban BL-győztes Olympiakosz és Euró Kupa nyertes Fradi. A rendes játékidő 7–7-es döntetlent hozott, az ötméteres párbajban a Fradi diadalmaskodott, és ezzel megnyerte a Szuperkupát, amelynek a Szolnoki Dózsa volt a védője.

Visszatérve a bajnokságra, a szolnoki pólócsapat rajt-cél győzelmet aratott, ezúttal az UVSE együttese volt a szenvedő fél. Érdekesség, hogy mindkét csapat kispadján játékosként olimpiai bajnoki címet nyert szakember ült, vagy éppen állt.

A vendégeknél a háromszoros olimpiai aranyérmes, Benedek Tibor, míg a házigazdáknál a szerb válogatottal egyszeres olimpiai bajnok Zsivko Gocics irányított.

– Papírforma szerint erősebb csapat a Szolnok, és ezt be is bizonyította a mérkőzésen. Gyorsan játszott és több lefordulásgólt lőtt, mi pedig nagy akarattal pólóztunk, és igyekeztünk megnehezíteni a házigazda dolgát – mondta a lefújás után Benedek Tibor.

Zsivko Gocics pedig ekképp értékelt: – Úgy álltunk a mérkőzéshez, ahogyan kellett. Fontos volt a találkozó, amely jól szolgálta felkészülésünket a szerdai, berlini Bajnokok Ligája-összecsapásra.

SZOLNOKI DÓZSA–UVSE 17–8 (5–2, 5–3, 3–0, 4–3)

SZOLNOK: Kardos G. – BÁTORI 4, PRLAINOVICS 3, JANSIK D. 2, Lazics 1, V. Rasovics 1, Zalánki 1. Csere: ANGYAL 4, Szatmári, Szeghalmi, M. Alekszics 1, Kovács M., Teleki. Edző: Zsivko Gocics

Az UVSE gólszerzői: Korbács 2, Baksa 2, Vigvári 1, Sziládi 1, Dala D. 1, Kádár 1

További eredmények: Kaposvár–Miskolc 4–14 , Debrecen–Tatabánya 16–13, OSC–Vasas 18–6

Az élcsoport állása

1. OSC 24 pont

2. Szolnok 21

3. Miskolc 18

4. Debrecen 12

5. Tatabánya 7 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában