AZ ÉV SPORTOLÓI

2019.01.15. 09:45

Megkezdődött a szavazás 2018 legjobb sportolóira és edzőire

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője a minap az M4 Sport élő adásában ismertette a 10-es listákat, megkezdődött az internetes szavazás 2018 legjobb sportolóira és edzőire. Az Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) tagjai immáron 61. alkalommal adhatják le voksaikat.

Varga Csaba

Montemor-o-Velho, 2018. augusztus 26. Bodonyi Dóra, Medveczky Erika, Kárász Anna és Kozák Danuta (b-j) mutatja aranyérmét a nõi kajak négyesek 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon 2018. augusztus 26-án.

Fotó: MTI Fotó: Kovács Tamás

Megkezdődött tehát a szavazás, ami január hónap utolsó napjáig fog tartani. Az MSÚSZ elnöksége és a Magyar Paralimpiai Bizottság 11 kategóriában tízes jelöltlistát állított. Akárcsak tavaly, az idén is találunk Szolnok megyei kötődésű sportolókat és edzőket is.

A hölgyeknél a Szolnoki KKK kajakosa, Bodonyi Dóra az idén is kitett magáért, tagja volt a világ és Európa-bajnokságot nyert négyes hajónak, nem feledve olimpiai számról van szó. Hadvina Gergő tanítványa egyesben pedig világbajnoki címet szerzett az 1000 méteres számban. Dóri az egyéni versenyben és csapatban is jelölt.

Montemor-o-Velho, 2018. augusztus 26.
Bodonyi Dóra, Medveczky Erika, Kárász Anna és Kozák Danuta (b-j) mutatja aranyérmét a nõi kajak négyesek 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon 2018. augusztus 26-án.
Fotó: MTI Fotó: Kovács Tamás

Egyéniben a teniszező Babos Tímea, a tornász Dévai Boglárka, a vitorlázó Érdi Mária, a kézilabdázó Háfra Noémi, az úszó Hosszú Katinka, az ugyancsak úszó Késely Ajna, a kézilabdázó Kovacsics Anikó, a kajakos Kozák Danuta, aki Dóra egyik csapatársa a négyes hajóban, végül és nem utolsósorban, a súlylökő Márton Anita.

Csapatban két kategória létezik, az egyéni sportágak csapatversenyében érdekelt a Bodonyi Dóra, Kozák Danuta, Medveczky Erika, Kárász Anna összetételű kajak kvartett.

Ebben a kategóriában indul továbbá az olimpiai bajnok férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó, nem feledve, ők szerezték hazánk első téli olimpiai bajnoki címét.

A hagyományos csapatsportok kategóriában jelöltek között találjuk a férfi vízilabda-válogatottat, amely világkupát nyert, és második lett a világligán. Soraikban szolnoki vízipólósok – Angyal Dániel, Bátori Bence, Jansik Dávid, Nagy Viktor, Kardos Gergő, Zalánki Gergő – is szerepeltek az utóbb emlegetett két világtornán.

Az edzők között az egyik jelölt, a junior női kézilabda-válogatott szakvezetője, Golovin Vlagyimir. A szakember egykoron, hét évadon át a Szolnoki Olaj játékosa volt.

Az Év fogyatékos sportolói jelöltlistán tavalyhoz hasonlóan ismét szerepel Velkey Ádám neve. A Szolnoki MÁV SE szervátültetett atlétája az idén több számban is Európa-bajnoki aranyakat szerzett.

Ecseki Dániel tanítványa az Európa-bajnok 4×100-as síkfutóváltó tagjaként csapatban is jelölt. Találgatni lehet, ám egyelőre csak az a biztos, hogy alig egy hónap múlva kihirdetik a győzteseket.

Február 14-én tartják a díjátadót

Mint azt a Nemzeti Sport megírta, az M4 Sport – Az Év Sportolója 2018 gálát az immár hagyományos, az esemény rangjához méltó helyszínen, élő televíziós közvetítés keretében február 14-én, csütörtökön 20 órától a Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Sportújságírók Szövetsége.

Az esemény beharangozó sajtótájékoztatója február 4-én, hétfőn 11 órakor lesz szintén a Nemzeti Színházban, amelyen a szervezők a sorrend megjelölése nélkül, ábécérendben ismertetik, hogy az egyes kategóriákban kik kerültek az első három közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában