INTERJÚ CSEH SÁNDORRAL

2019.02.25. 09:49

Kővári Tamás-díjat vehetett át a Szolnoki Dózsa korábbi edzője

Tavaly nyár óta már nem Cseh Sándor a Szolnoki Dózsa felnőtt csapatának vezetőedzője. A szakember szerencsére nem szakadt el a sportágtól, fél esztendeje az M4 Sport Tv állandó szakértője. Nemrégiben a medence partjára is visszatért, az utánpótlás-válogatottak szakmai igazgatójának nevezték ki. A napokban pedig egy ünnepség keretében rangos elismerést, a Kővári Tamás-díjat vehette át a sportember.

Varga Csaba

Cseh Sándor (balra) a napokban dr. Magyar Attilától, a Kövári-alapítvány elnökétől vette át a rangos elismerést.

Fotó: Mészáros János

– Gratulálunk a díjhoz, amelyet immár 22. alkalommal adtak át egy arra érdemes sportszakember részére.

– Köszönöm. Nagyon örülök a rangos elismerésnek, hiszen a Kővári Tamás-díj az elmúlt években összeforrt a szolnoki sportélettel. Tudom, hogy akik az előző több mint két évtizedben is megkapták, egyaránt kiváló sportszakemberek.

– Úgy tudom, hogy néhány hete már a honi szövetség alkalmazásában áll, mint utánpótlás sportszakmai igazgató. Gondolom, mindez nem kevés feladattal jár?

– Az utánpótlás-válogatottak általános sportszakmai igazgatójának neveztek ki. Hozzám tartoznak az utánpótlás-válogatottak az U20-as korosztályig. Tulajdonképpen az utánpótlás-bizottság szakmai tervei alapján dolgozunk, nyolc edző mellett kapus és szárazföldi trénerek is segítik a munkánkat.

– Természetesen ott vagyok a keretedzéseken, a megbeszéléseken, a továbbképzéseken. Edzőtáborokon és meccseken, mindenütt, ami az utánpótlás-válogatottakkal összefügg. Nyáron pedig én is utazok majd az utánpótlás-válogatottak tornáira és világversenyeire.

– Azt olvastuk, hogy szolnoki kollégák is dolgoznak az edzői stábban, és Dózsa-játékosokat is meghívtak a nemzeti csapatba.

– Igen. Hangay Róbert a 2004-es születésűek B-válo­gatottjánál, Soltész Zoltán pedig 2007-esek tehetséggondozó csoportjánál dolgozik. A Dózsa játékosai közül Koltai Dávid, Kovács Milán, Pethe István és Szeghalmi Zsombor kapott meghívót a korosztályos válogatottak edzéseire. Természetesen mindenki előtt nyitva áll a kapu, hiszen a korosztályos bajnoki- és kuparendszerben az ország összes ifjú vízipólósa szerepel, tehát mindenki szem előtt van.

– Temérdek feladata mellett az elmúlt ősz óta a M4 Sport vízilabda-közvetítéseinek állandó szakértője a televízióban, ez utóbbi munka továbbra is bele fog férfi az idejébe?

– Úgy intézem a napi feladataimat, férjen bele a szakértői munka, ami szeretek és nagyon élvezek. Mikor Vári Attila, a vízilabda szövetség elnöke megbízott az utánpótlás igazgatói feladattal, kérdeztem tőle, hogy csinálhatom-e párhuzamosan a kettőt. Az elnök úr igennel válaszolt, igyekszem mindegyik feladatomat a legjobb tudásom szerint ellátni.

Cseh Sándor (balra) a napokban dr. Magyar Attilától, a Kövári-alapítvány elnökétől vette át a rangos elismerést.
Fotó: Mészáros János

– A televízióban és a Nemzeti Sportban rendszeresen értékeli a csapatokat. Mit szól a szolnoki együttes szerepléséhez?

– Mint mindenki tudja, hogy voltak változások a Dózsa szakmai stábjában és a játékosállományban is. Így nem volt könnyű az őszi szezon a magyar bajnokságban és a Bajnokok Ligájában sem. Igazából tavasszal fognak eldőlni a lényegi kérdések.

– A bajnokságban csoportmásodik a csapat, jöhet a középszakasz. A Bajnokok Ligájából pedig még hat forduló van hátra. Nem kell számolgatni, mindig a következő meccsre kell koncentrálni, áprilisra és májusra kell a legjobb formába kerülni.

– Most az utánpótlást gardírozza, de mi van, hogyha felnőtt klubok megkeresik egy komoly ajánlattal?

– Hazai és külföldi kluboktól és szövetségektől voltak ajánlataim, de én nem akartam elszakadni a Szolnokon élő családomtól. Most legtöbbször ingázom Szolnok és Budapest között. Az utánpótlásnál folyó munkám pedig egész embert kíván. Arról nem beszélve, hogy a következő olimpiáig szól a magyar szövetséggel kötött szerződésem.

Névjegy

Név: Cseh Sándor, született: 1976. 09.05., Szolnok

Családi állapot: nős, 2 gyermek édesapja

Sportága: vízilabda

Eredményei: játékosként több mit 300 ob I-es mérkőzés, junior válogatott

Edzőként legjobb eredményei: Bajnokok Ligája győztes, háromszoros magyar bajnok és háromszoros kupagyőztes a Szolnoki Dózsával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában