labdarúgás

2019.03.04. 10:27

A MÁV FC vereséget szenvedett, de a berényi gárda jól kezdett

Listavezetőként várhatta a tavaszi folytatást a Szolnoki MÁV FC az NB III. Keleti csoportjában. Az első idei találkozójukon azonban vereséget szenvedtek a Putnoktól. Ellenben jól rajtolt a Jászberény, amely legyőzte a szomszédvár Gyöngyös csapatát.

Szöllősi Péter, Varga Csaba

A fehér mezes, szolnoki csapat nem bírt a vendégtúlerővel, amely nem kis meglepetésre győzött a Tiszaligetben.

Fotó: Csabai István

A Szolnoki MÁV télen szerződtetett játékosai közül Szabó Tamás kapott helyet a kezdőcsapatban. Az utóbb emlegetett játékos nevéhez fűződött a találkozó első nagy lehetősége, ugyanis szép bal oldali összjátékot követően Simon Attila beadását a kapufára bólintotta.

A 23. percben Szabó Richárd lőtt 25 méterről hatalmas erővel, Egyed nagy bravúrral hárította a jobb felsőbe tartó löketet. Az első játékrészben rendre jobb oldali beadásokkal veszélyeztettek a vendégek, a másik oldalon pedig Annus kapáslövéssel vétette észre magát.

A szolnoki csapat nem bírt a vendégtúlerővel, amely nem kis meglepetésre győzött a Tiszaligetben.
Fotó: Csabai István

A ráadásban váratlanul tizenegyest harcoltak ki a vendégek, amit Dan-Marius Constantinescu a jobb alsóba gurított, így putnoki előnyről indult a második félidő.

A szolnokiak bár többet birtokolták a labdát és a játék zömében a vendégek térfelén folyt, igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani Simon Attiláék. Tóth Tibor cserékkel próbálta felrázni a csapatát, de egy tizennyolc méterről elvégzett szabadrúgást szép mozdulattal tekert a jobb felsőbe Nyilasovits Donát, ami végleg eldöntötte a találkozót.

Két perccel a lefújás előtt Simon alakított ki nagy helyzetet, de Laczkó rosszul ért a labdához ziccerben, így pont és gól nélkül maradt a Szolnok a Putnok ellen.

Szolnoki MÁV FC–Putnok FC 0–2 (0–1)

Tiszaligeti Stadion 450 néző. Vezette: Lovas, (Baghy, Kovács II. G.)

Szolnok: Molnár-Farkas –Ágoston (Nagy O. 69.), Papp Sz., Horgosi, Szabó R. –Tisza Karacs – Szabó T.(Nádházi 58.), Földi M.(Laczkó 60.), ANNUS – Simon A. Edző: Tóth Tibor

Putnok: EGYED – NYILASOVITS, Mahalek, Czető – Tóth Sz., Illés, Zimányi, Vajda (Katona 76.) – Csirszki (Takács T. 91.)– CONSTANTINESCU (Chifu 83.), BENE. Edző: Koszta Péter

Gólszerző: Constantinescu (45+2.), Nyilasovits (73.)

Kiállítva: Nádházi (93.)

Tóth Tibor: Az első félidőben le kellett volna zárnunk a mérkőzést, ehelyett mi kerültünk hátrányba. A srácok felfokozott hangulatba várták a mérkőzést és talán túl is pörögték, ennyi lehetőséget nem lehet büntetlenül kihagyni.

Koszta Péter: Az őszi mérkőzésből kiindulva igyekeztünk felkészülni a Szolnokból, ez sikerült is, a győzelem kulcsa pedig a remek védekezésünk volt.

A jászberényi csapat majd egy év után, hazai környezetben fogadhatta vetélytársát, momentán a Gyöngyöst.

Jászberényi FC–Gyöngyös 2–0 (1–0)

Jászberény, 300 néző, vezette: Valu T. (Benkő R, Katona B.)

JFC: Miski – Szemere, Szanyi, Hevesi-Tóth, Süttő – Sándor I. – Albert, Szöllősi, Ludasi (Herczeg, 83.), Svedyuk (Ilkovics, 65.) – Farkas J. (Szanku, 83.) Edző: Huszák Géza.

Gyöngyös: Halasi – Tóth Ó., Fekete B., Rédei, Pilinyi, Laurinyecz, Fehér, Petrezselyem, Gergely, Gábriel, Forgács. Edző: Török János.

6. perc: Süttő jobb oldali szögeletét, az új szerzemény, Albert Ádám 8 méterről, félfordulatból a bal sarokba vágta, 1–0.

69. perc: Süttő-Albert összjáték után, utóbbit buktatták a tizenhatoson belül. A tizenegyest Hevesi-Tóth Tamás biztosan értékesítette, 2–0.

Már az első húsz percben eldönthette volna a mérkőzést a JFC, hiszen a gól mellett több száz százalékos ziccer is adódott előttük, ám elhibázták a kínálkozó lehetőségeket. A fordulás után is végig irányította JFC a találkozót, győzelmük egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben.

További eredmények:

DVTK II–Salgótarjáni BTC 1–2, Füzesgyarmat–Sényő 1–1, Eger–Nyírbátor 0–4, DEAC–Tiszaújváros 0–2, ESMTK–Sajóbábony 2–0, Cigánd–Tállya 1–1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában