Kosárlabda

2019.04.04. 09:50

Kosárdöntő, szolnoki éremeséllyel

Ismét rangos kosárlabda-eseménynek ad otthont Szolnok. Csütörtöktől vasárnapig ugyanis a fiú U18-as, a juniorbajnokság nyolcas döntőjét rendezik meg a Tiszavirág Arénában.

Varga Csaba

Idén is jó szezont produkál a Szolnoki Kosárlabda Akadémia csapata, hiszen Honti Viktor és Mándoki Tamás edző tanítványai az alapszakaszt és a felsőházi rájátszást is megnyerték, sőt a nemzetközi sorozatban, az EYBL-ben sem okoztak csalódást.

– Azért pályáztuk meg a torna rendezését, hogy az éremért játsszunk a bajnoki döntőben – mondta Pór Péter, a Szolnoki Kosárlabda Akadémia igazgatója.

– Tisztában vagyunk vele, hogy erős és kiegyensúlyozott a mezőny. Mi az eredményt eszköznek tekintjük, a legfőbb célunk, hogy ezt a korosztályt minden szinten készítsük fel a felnőtt kosaras életre. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a jó eredmény is segítheti a gyerekek fejlődését.

A csütörtökön kezdődő tornán a szolnoki csapat a MAFC ellen 13 órakor kezd, pénteken 9-kor a Pécs ellen folytatja, majd 19-kor a Vasassal szemben zárja a csoportkört. Szombaton a keresztjátékot, vasárnap az éremcsatákat rendezik, reméljük, szolnoki részvétellel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában