LABDARÚGÁS

2019.06.04. 09:38

Egy év után ismét másodosztály

Vasárnap véget ért az NB III., a Keleti csoportban a Szolnoki MÁV FC hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Sajóbábonyt, így egy pont előnnyel megnyerte a bajnokságot.

Varga Balázs

A Tiszaligetben úgy kezdte a mérkőzést a Szolnok, ahogy kell, nem bízta a véletlenre a döntést. A gólcsendet Simon Attila törte meg a 19. percben, aki Annus Árpád beadását fejelte a bal alsóba (1–0).

Majd a 30. minutumban tizenegyeshez jutottak a hazaiak, miután egy szögletet követően az egyik vendégvédő kézzel beleütött a labdába, a büntetőt Simon értékesítette, higgadtan (2–0).

A kék-fehérek ezután kézben tartották a meccset, az eredmény már nem változott, így végül egy ponttal megelőzve a Jászberényt, begyűjtötték az aranyérmet, és augusztustól ismét az NB II.-ben szerepelhetnek.

– Nehéz bármit is mondani – kezdte értékelését Csábi József vezetőedző. – Hosszú szezonon vagyunk túl, nagy verseny volt köztünk, a Jászberény és az ESMTK között, de az egész idényt nézve, megérdemeltük a bajnoki címet. Arra külön büszke vagyok, hogy ezt többnyire szolnoki fiatalokkal értük el.

Szolnoki MÁV FC – Sajóbábonyi VSE 2–0 (2–0)

Tiszaligeti Stadion, 1800 néző. Vezette: Zierkelbach (Kis Z., Legeza).

Szolnok: Molnár-Farkas – Nagy O., PAPP SZ., HORGOSI, Szabó R. – TISZA K. – ANNUS (Nádházi, 79.), Földi M., TÓTH B. (Karacs, 69.), Kun L. (Laczkó, a szünetben) – SIMON A. Edző: Csábi József.

Sajóbábony: GIÁK – Bodnár D., Balogh D., Tucsa, Komjáti D. (Icsó, 35.) – Lakatos R., Engel – Csattos (Tóth I., 65.), Molnár M., Mezőssy (Sebők B., 65.) – Horváth Sz. Edző: Vígh Ferenc.

Gólszerző: Simon A. 2 (19., 31. – tizenegyesből).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában