KOSÁRLABDA

2019.08.04. 16:24

Csapataink ezúttal sem okoztak csalódást, az elődöntőbe jutottak

A hétvégén ismét a kosárlabda fővárosa volt Szolnok, ugyanis negyedik alkalommal rendezték meg itt a FIBA U18-as 3x3-as Európa-kupa-selejtezőt, sőt az idén az U23 Nemzetek Ligája elnevezésű tornának is a Tiszai hajósok tere, valamint az időjárás felelős „jóvoltából” a Tiszaligeti Sportcsarnok adott otthont.

Varga Csaba

Előbb, pénteken a FIBA 3x3 U23 Nemzetek Ligája Közép-európai régiójának nemzetközi versenyének harmadik állomását rendezték meg, az esős idő miatt a Tiszaligeti Sportcsarnokban. A magyarok mindkét csapata pályára lépett, első mérkőzésüket mind a férfiak, mind a nők nyertek a szlovákok ellen.

Ezután fiúk a lengyeleket és a románokat is verték, így megnyerték a harmadik állomást. A hölgyek azonban, óriási csatában kikaptak az ukránoktól, így második helyen végeztek. Vasárnap a Tisza hajósok terén játszották a negyedik állomást meccseit, előbb mindkét csapatunk magabiztosan győzte le a szlovákokat, majd a fúk a románoktól, míg lányok, megint az ukránoktól kaptak ki, egyaránt 16-14-re. A további meccseket ma este rendezik a Tiszai hajósok terén.

Az U18-as Európa-kupa-meccseket szombaton a megyeszékhelyre zúduló zivatar miatt a Tiszaligetben, szépszámú közönség, közel ezer néző rendezték meg. Szarvas Gábor fiú tanítványai ,a szolnoki Orbán Bendegúz vezérletével 21-7-re lelépték Montenegrót, a folytatásban azonban 17-13-ra kikaptak az észt együttestől.

A lányok viszont mindkét találkozójukon diadalmaskodtak, előbb a litvánoknál, majd a törököknél magabiztosan bizonyultak jobbnak, és a fiúkhoz hasonlóan bejutottak vasárnapi 18.50-kor kezdődő elődöntőbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában