FIBA/kosárlabda

2019.08.06. 09:46

Hölgykosarasaink különösen jó formában voltak a hétvégén

Szolnokon immár negyedik alkalommal rendezték meg a FIBA U18 3x3-as Európa-kupa-selejtezőt, sőt, az idén az U23 Nemzetek Ligája elnevezésű tornának is a Tiszai hajósok tere, valamint az időjárás-felelős „jóvoltából” a Tiszaligeti Sportcsarnok adott otthont a hétvégén.

Varga Csaba

U18-as kosarashölgyeink jó játékkal verték vetélytásaikat, és nyerték csoportjukat a Tiszaligetben.

Fotó: Mészáros János

Az U23-asok vasárnapi küzdelmében, amely a Nemzetek Ligája negyedik állomása volt, az egykori Olajbányász-edző, Földi Sándor által irányított fiúknak – Mokánszki Máté, Völgyi Marcell, Demeter Attila, Uros Rosic – sajnos nem sikerült a bravúr, mert 16–14-re kikaptak a csoportgyőztes románoktól, így megelőzve a szlovákokat, a második helyen végeztek.

A Bach Boglárka, Benke Sára, Doktor Anna, Kováts Gabriella összeállítású hölgyválogatottunk 20–14-re győzte le Csehországot. Fordulatos mérkőzés volt, ahol az első játékmegszakításig 6–4-es előnyre tettünk szert. Végül riválisunkat 7–6 után szakítottuk le. Az utolsó három percbe érve, 10–6-os előnyt épített fel a magyar csapat. A folytatásban két egységnél közelebb nem kerültek a csehek, így a hajrában jó büntetőzéssel magabiztos győzelmet arattak a mieink.

A magyar válogatott négy forduló után a Konferencia összetettjében a második helyre zárkózott fel Ukrajna mögé. A sorozat alapszakasza a Középkelet-európai Konferenciában, Debrecenben zárul augusztus végén. A szuperdöntőt pedig Budapesten rendezik a World Urban Games keretében – írta a wbasket.hu.

Rátérve az U18-as korosztályra, hölgycsapatunk – Dénes Anna, Varga Eszter, Szerencsés Tamara, Révész Luca –, amelyet Földi Attila irányít, már szombaton kivívta a továbbjutást, miután előbb a litvánokat, majd a törököket is legyőzte. Az U18-as címvédő magyar legénységre – Meződi Patrik, Kuttor Gergő, Orbán Bendegúz, Tanoh András – viszont újabb mérkőzések vártak vasárnap este a Tiszai hajósok terén. Szarvas Gábor tanítványai előbb magabiztosan 21–7-re verték Svájcot. A zárómeccsen azonban hatalmas csatában 14–10-re kikaptak a belgáktól, ezzel a harmadik helyen végeztek csoportjukban.

U18-as kosarashölgyeink jó játékkal verték vetélytásaikat, és nyerték csoportjukat a Tiszaligetben.
Fotó: Mészáros János

– Tavaly magasra tettük a mércét, amikor megnyertük az Európa-kupa szuperdöntőjét – mondta hírportálunknak Szarvas Gábor, aki nagypályán az Olaj szakmai stábjának a tagja.

– Ez már egy másik csapat, de rájuk sem lehet panasz. Küzdöttek, hajtottak, amit lehet, megtettek. Annak örülök, hogy a szolnoki Orbán Bendegúz jól illeszkedett be csapatunkba, elégedett vagyok vele. Szerencsére címvédőként indulhatunk a szeptember 8–9-i tbiliszi döntőben. Addig azonban még nagyon sok munka vár ránk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában