GALÉRIÁVAL

2019.09.20. 11:06

A Dózsa továbbra is hibátlan a bajnokságban

Nem gyűrődött a papírforma, a vendég UVSE hiába vezetett több mint kilenc percig Szolnokon, a hazaiak rutinos játékosaik révén 9–6-ra nyertek az élvonalbeli bajnokság A csoportjának 3. fordulójában.

Varga Csaba

Konarik Ákos góljával több mint kilenc percig vezettek a vendégek, mert a szolnoki játékosok töltöttek, lőttek, de nem találtak. Mentségükre legyen mondva, a fővárosiak rutinos kapusa, Bisztritsányi Dávid többször is bravúrosan hárított. A második negyed elején Szeghalmi Zsombor törte meg a hazai gólcsendet.

Ekkor sokan azt gondolták, hogy beindul a hazai henger, nem így történt, mert továbbra is pontatlanul játszottak Bátori Bencéék, a fiatal újpesti játékosok rámenősen és ügyesen vízipólóztak, még a zárófelvonás előtt is csak egy gól volt a hátrányuk, 5–4. Végre rákapcsoltak a dózsások, Viktor Rasovicsot követve Bátori Bence duplázott és Radomir Drasovics is betalált az UVSE kapujába, 8–4. Innentől nem volt vita, a hazaiak behúzták a meccset, és továbbra is hibátlanok a bajnokságban.

– Három negyeden át mindössze négy gólt kaptunk, ami mindenféleképpen pozitívum – értékelt a lefújás után a szolnokiak vezetőedzője, Zsivko Gocics.

– A támadójátékunkkal a szezon eleje óta nem vagyok, nem is lehetek elégedett, igaz, ezúttal Bisztritsányi Dávid kapus nagyon jól védett. Ez a mérkőzés is megmutatta, hogy az építkezés fázisában vagyunk, nagyon sok munka vár még ránk.

Benedek Tibor, a vendégek edzője pedig azt mondta: – A Szolnok külföldi játékosai jelentették a különbséget. Amíg nem fáradtunk el, a zárónegyedig jó volt a védőmunkánk. Szépen helytálltunk.

SZOLNOKI DÓZSA – UVSE-HUNGUEST HOTELS 9–6 (0–1, 3–1, 2–2, 4–2)

Vízilabda Aréna, 300 néző. V.: Kovács Cs. T., Csizmadia.

SZOLNOK: NAGY V. – Drasovics 2, Bátori 2, Jansik D. 1, Pijetlovics 1, V. RASOVICS 2, Dőry. Csere: Angyal, Várnai, Szatmári, Teleki, Szeghalmi 1. Edző: Zsivko Gocics

UVSE: BISZTRITSÁNYI – KONARIK 3, Korényi, Szieben, Tóth K., Vígvári Vendel, Korbács 2. Csere: Sziládi, Molnár E., Dala, Vígvári Vince 1, Vámosi, Aranyi. Edző: Benedek Tibor

Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 12/6

Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 1/0

További eredmények: Deb­­re­cen–PVSK 7–10, Miskolc–Szeged 16–8, FTC–Tatabánya 21–9. Az élcsoport állása: 1. FTC (59–29) 9 pont, 2. Miskolc (44–25) 9, 3. Szolnok (33–23) 9 pont

B csoport: Honvéd–Szentes 7–6, BVSC–Vasas 11–10, Eger–Kaposvár 17–6, OSC–Szombathely 19–7. Az élcsoport állása: 1. OSC (43–18) 9 pont, 2. Honvéd (30–21) 9, 3. BVSC (37–29) 9, 4. Eger 7 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában