Kosárlabda

2019.10.10. 11:18

A pécsi fiatalok nyerték a rangadót

Második mérkőzését játszotta az NB I./B-ben az Olajbányász U23-as csapata, amely a Pécsi NKA, vagyis a Rátgéber Akadémia legénységét fogadta a Tiszaligetben.

Varga Csaba

Frank Áron (labdával) két tripláig jutott a Pécs ellen

Fotó: Mészáros János

Szarvas Gábor tanítványaira ezúttal nehezebb feladat várt, mint a Pápa ellen, ugyanis a négy délszláv származású játékossal felálló pécsi gárda az előző két meccsét magabiztosan nyerte.

Szolnoki Olajbányász U23–Pécsi NKA 61–63

(14–20, 12–10, 20–15, 15–18)

Szolnoki Olajbányász: Frank 6/6, Pallai 2, Gilszki, Arnóth 4, Taiwo 16. Csere: Rudner 17/6, Csák 14/6, Komlósi 2, Orbán B.

Edző: Szarvas Gábor.

A Pécsi NKA csapatának legjobb dobói: Vukas 20/3, Benke 12/3, Meleg 9/3.

Az Olajbányász hivatalos honlapjának beszámolója szerint szinte azonnal magához ragadta a kezdeményezést a pécsi együttes, de az első negyedbéli jó teljesítményüket nem tudták megismételni a folytatásban. Csák Bencéék ugyanis kiegyenlítetté tették a mérkőzést, ennek köszönhetően csak négypontnyi pécsi előnyt jegyezhettünk fel a nagyszünetben (26–30).

A fordulás után is folytatta remeklését Rudner Gábor és Taiwo Samuel ponterősségére építő házigazda, amely reális győzelmi eséllyel fordult az utolsó negyedre (46–45).

A végjátékban jobban koncentrált a Pécs, s még ha volt is egyenlítési esélyük a szolnokiaknak, szoros, kiélezett csatában a vendégek nyerték meg a találkozót.

Frank Áron (labdával) két tripláig jutott a Pécs ellen
Fotó: Mészáros János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában