Galériával/Labdarúgás 

2019.11.30. 17:13

Másodszor rendezik meg Karcagon az ifjúsági labdarúgó tornát

A hétvégén Karcag ad otthont a X. ExtractumPharma Kárpát Kupa nemzetközi ifjúsági férfi labdarúgó tornának.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Nagy értéknek tartom, hogy a Trianon által elszakított országrészekből érkező csapatok is részt vesznek a megmérettetésen, és így egymás megismertetése, közösségeink összefogása előtt is új lehetőségek nyílnak – mondta köszöntőjében a torna fővédnöke, dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, aki szerint nagy megtiszteltetés, hogy Karcag adhat otthont ennek a rangos megmérettetésnek.

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő szintén azt hangsúlyozta, hogy a nemzetközi esemény jóvoltából néhány napra megtelik a város az utánpótlás labdarúgás rajongóival, a sportág neves hazai művelőivel, s ezen a kupán csak magyar csapatok játszanak, legyenek határon innen és túl – jelentette ki a képviselő.

Dobos László polgármester a torna szervezőinek megköszönte, hogy immár tíz év alatt második alkalommal hozták Karcagra ezt a rangos versenyt, s házigazdaként sikeres szerpelést kívánt a vendégeknek és a hazai csapatnak is. A két nap alatt Karcag, Magyarkanizsa (Vajdaság), SUSI Sárospatak, Sepsiszentgyörgy (Erdély), Székelyudvarhely (Erdély), Beregszász (Kárpátalja), Csepeli Utánpótlás Sportegyesület, Szilády RFC Kiskunhalas csapatai versengenek az első helyért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában