Kosárlabda

2019.12.15. 10:32

Az első negyedben szétszedte a Paksot az Olajbányász

Kaposvári győzelme után újabb idegenbeli sikerben reménykedtek a jászberényiek, ám végül simán kikaptak Debrecenben. Az Olajbányász viszont rendkívüli első negyedének köszönhetően a forduló meglepetését szolgáltatta azzal, hogy nyerni tudott Pakson.

Gutai István

A piros mezes Olaj bravúros győzelmet aratott Pakson

Forrás: Hunbasket.hu

Benne volt a levegőben, hogy mindkét megyei csapat veszít a tizedik fordulóban, ám a félelem csak ötven százalékban teljesült.

DEAC – JKSE 83–66 (23-24, 26-12, 18-15, 16-15)

DEBRECEN: Moody 10/3, Harrison 7/3, BORISZOV 29/12, Bognár 3, TÓTH Á. 21. Csere: Manigat 2,

Polyák 3, Omenaka 8, Tóth B.- Vezetőedző: Kovács Adrián

JÁSZBERÉNY: NELSON 14/3, MILLER 12, Mészáros 7/3, Alekszandrov 6/6, Pantelics 6. Csere: Ruják

5/3, Buzás, Brbaklics 12, Peringer 4. Megbízott vezetőedző: Lo Elhadji Malick

A JKSE csak egyetlen negyedet rontott el az Oláh Gábor utcában, igaz, azt nagyon. Tóth Ádám csinos dupla- duplát ragasztott péntek esti lőlapjára, hiszen 21pontja mellé összekapart tíz pattanót is. A hozzá hasonlóan szolnoki karrierrel is bíró Milos Boriszov viszont rajta is túltett, méghozzá bőséggel.

A montenegrói rutinróka meccseldöntő üzemmódba kapcsolt, 29 pontja mellé 14 lepattant tett, de arra is volt energiája, hogy öt gólpasszal mással dobasson kosarat. Mindeközben Nemanja Alekszandrov egy-, Djordje Pantelics pedig két alkalommal jutott aláhulló labdához. A harmadik negyedben ugyan mínusz hétre felzárkóztak a vendégek, de ekkor Boriszov összenyalábolta szétesni

látszó csapattársait.

– Pont azt rontottuk el, amire készültünk– dohogott a lefújás után a jászberényiek szakvezetője.

– Tudtuk, hogy a Debrecen egy remekül lepattanózó csapat, és hogy rengeteg kosarat szereznek gyorsindításból. Ehhez képest ötvenöt lepattanóval zártak, húsz támadólepattanóval, ami magáért beszél. A kapott pontok száma idegenben elfogadható, azonban nálunk lassan járt a labda, így nem tudtuk túldobni ellenfelünket.

A két berényi amerikai derekasan termelte a pontokat, igaz, az első negyed megnyeréséhez Ruják tökéletesen kivitelezett triplája is kellett. A JKSE-re nem jellemző, hogy a kispadról beszálló játékosok több pontot hoznak a konyhára, mint az ellenfél tartalékjai, most ez is megtörtént. Ellenben ez sem volt elegendő ahhoz, hogy a csapat megszerezze második győzelmét.

– Ugyanazt szerettük volna nyújtani, amit a Kaposvár ellen, sajnos nem sikerült– értékelt Phillip Miller.

– A lepattanókon ment el a mérkőzés, a hazaiak rengeteg könnyű kosarat szereztek második szándékból. Gratulálok nekik, mi pedig dolgozunk tovább.

A piros mezes Olaj bravúros győzelmet aratott Pakson
Fotó: Hunbasket.hu

Morant és Juhos nélkül vágott bele a paksi feladatba a szolnoki csapat. A két szép szál legény hiánya nem javított az Olajbányász esélyein. De sehol sincs az megírva, hogy az esélyeknek mindenkor, mindenütt érvényesülniük kell.

ATOMERŐMŰ SE – SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ 75–84 (12–27, 17–24, 20–14, 26–19)

PAKS: EVANS 27/15 FAUST 12/3, Coleman 3, Kis R.-, LÓRÁNT 12. Csere: Jackson 10, Kovács

Á. 11/6 Valerio, Velkey, Putney. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav

SZOLNOK: SMITH 17/6, JONES 23/9 Kovács P. 2, Krisztics 10/6 TÓTH N. 11. Csere: TUCKER 21/15,

Taiwo, Rudner, Pallai. Vezetőedző: Gasper Potocnik

A kényszerűségből alkalmazott alacsony szerkezet tökéletesen bevált, a Paks eddig hatékonyan alkalmazott eszköztárát kiürítette a szolnoki csapat. Szétfutotta, szétdobta ellenfelét az Olajbányász. Tóth Norbert olajos karrierje legjobb meccsét hozta, 11 pontos, 10 lepattanós dupla-duplával.

– Az első félidőben a játék főbb elemeiben jobbak voltunk– nyilatkozta a bravúrhoz mérten meglehetősen visszafogott Potochnik.

– A másodikban feljavult a Paks játéka, de a végjátékban ismét mi voltunk a jobbak.

Az első félidőben felépített komoly előnnyel jól gazdálkodott a folytatásban az Olajbányász. Volt egy pillanat ugyan, amikor a Paks mínusz négyre zárkózott, de az atomcsapás elmaradt.

– Tudtuk, hogy egy nagyon erős csapathoz érkezünk, a Paks nagyon jó teljesít a szezonban – mondta Smith, aki az utolsó két percben két triplát is bekent, lélektanilag igencsak rázós pillanatokban.

– A harmadik negyedben sikerült felzárkózniuk, de nagyobb erőket mozgósítottunk és meg tudtuk nyerni a meccset.

Szeged után Pakson is győzni tudott a Szolnok, ez utóbbi sikernek kétségtelenül nagyobb a visszhangja. Az Olajbányász felkaptatott a negyedik helyre, így jelentős esélyt teremtett magának arra, hogy címvédőként ott legyen a Magyar Kupa nyolcas döntőjében.

Az MTE zárta le a Falco-szériát

Munkanapos szombathoz képest – az M4 élő közvetítése miatt – korán, 13 órakor rendezték a Körmend–Falco vasi El Clasicót. A szokatlan kezdés ellenére természetesen zsúfolásig telt a körmendi csarnok. A Szombathely 23 meccset nyert zsinórban, legutóbb éppen Körmenden kapott ki, még az előző idény középszakaszában. És most is a körmendi banánhéjon csúszott el a BL-induló. A harmadik negyedben bekeményítette védekezését a Körmend, Váradiék öt percig pontképtelenek voltak, végül 83–70-re nyert az MTE és visszavette a második helyet a Pakstól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában