Kosárlabda

2019.12.17. 07:10

Kikapott a kis-Olaj, mert sok helyzetet elhibázott

Nem sikerült az idegenbeli bravúr az Olajbányász U23-as csapatának, amely húszpontos vereséget szenvedett a szintén újonc Újpesttől az NB I/B Zöld csoportjának 13. fordulójában.

Varga Csaba

Csák I. Bence (labdával) húsz pontja is kevésnek bizonyult a győzelemhez

Fotó: Kiss János

A szolnokiak ötvenszázalékos mérleggel, míg az újpestiek kilenc győzelemmel és három vereséggel várták az összecsapást. Csak az első öt perc volt szoros, a folytatásban nagyon rákapcsolt a fővárosi alakulat, és az első félidő végére tizenöt pontos előnyt szereztek. A második félidőben zárkózgattak a piros-feketék, a 28. percben már csak kilenc pont volt a hátrányuk. A záró­felvonásban azonban nem sikerült közelebb férkőzniük, sőt, öt perccel a vége előtt ismét húsz pont volt a lemaradásuk, amit már nem is tudtak csökkenteni a mérkőzés végéig. A statisztikát nézve feltűnő, hogy a szolnokiak harmincöt tripla kísérletéből mindössze hét ért célba negyven perc alatt.

– Újonc csapat az Újpest is, de több rutinos játékost is igazoltak a nyáron – mondta Jakab Máté, az Olajbányász U23-as legénységének edzője.

– Céljuk a feljutás a Piros csoportba. Erős állományú, jó szerkezetű csapatuk van. Azt kell mondanom, hogy papírforma-győzelmet arattak a házigazdák. Mi sok tiszta helyzetet teremtettünk, de azokat nem tudtuk értékesíteni. Az is kitűnt, hogy játékosaink közül többen is fáradtan mozogtak, ami nem csoda, hiszen egy nappal korábban a Paks ellen, az U20-as csapatban játszottak. A következő fordulóban megpróbálunk javítani a Vásárhely ellen.

A Szolnoki Olajbányász U23-as gárdája tehát szerdán javíthat mérlegén a bajnokságban, ekkor este hat órakor a tizenegyedik helyezett Hódmezővásárhely csapatát fogadják a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Csák I. Bence (labdával) húsz pontja is kevésnek bizonyult a győzelemhez
Fotó: Kiss János

Újpest-MT – Szolnoki Olajbányász U23 79–59 (21–15, 28–19, 12–13, 18–11)

Újpest, 100 néző. Vezette: Hervay, Kapusi, Rózsavölgyi.

Újpest: Rackley 9, Széphelyi 11/3, Nagy K. 17/6, Joó 15/3, Franczva 12. Csere: Nagy R. 6/3, Surmann P. 4/3, Ipacs 3/3, Balogh A. 2, Pollák. Edző: Dejan Mladenovics.

Olajbányász: Frank 3/3, Pal­lai 14, Csák I. B. 20/9, Gilszki 3/3, Taiwo 6. Csere: Arnóth 1, Frikker 5/3, Kókai 3/3, Rékasi 4, Orbán B. Edző: Jakab Máté.

Az eredmény alakulása.

4. perc: 9–10. 8. p.: 14–13. 14. p.: 32–22. 18. p.: 40–31. 24. p.: 55–40. 28. p.: 58–47. 34. p.: 68–48. 38. p.: 72–55.

Távozók után érkezők az Olajbányász együttesénél

A Paks elleni, idegenbeli bravúrt követően távozott Kenneth Smith az Olajbányász soraiból. Miközben a klubvezetés a héten a csapat megerősítésén és átalakításán dolgozott, a játékos jelezte a klub felé, hogy komolyan érdeklődik iránta a belga Charleroi csapata.

– Kenneth Smith fontos tagja a csapatunknak, ezért amikor megkapta a Charleroi ajánlatát, mindent megtettünk, hogy maradásra bírjuk. A héten több személyes megbeszélésünk volt vele – mondta az olajofficial.hu-nak Csősz Tamás ügyvezető igazgató. – Számunkra a csapat egysége és a jövője a legfontosabb. Mivel a játékos a távozás mellett döntött, úgy gondoltuk a szakmai stábbal együtt, hogy tiszteletben tartjuk a kérését.

Smith utódja a szintén amerikai Darwin Davis Jr. lehet, aki az előző szezonban a francia B ligában, a Nantes színeiben szerepelt. Davis a múlt hét óta készül a Tiszaligetben. Nem lenne meglepő, ha szerződést kapna a szolnoki klubvezetéstől.

Közben Marjan Cakarun személyében 29 esztendős, 204 centiméter magas, 103 kilogrammos horvát centert szerződtetett az Olajbányász. A középjátékos az Adria Ligában is érdekelt szlovén Primorska együttesétől érkezik Szolnokra. A horvát centert karrierje eddig Horvátországhoz és Szlovéniához kötötte, de két éve játszott a spanyol Manresa színeiben is. Ezzel együtt távozik a piros-feketéktől az amerikai center, Demetris Morant.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában