díjátadó

2020.02.17. 10:22

Megyénk versenyzőit köszöntötték a legjobbak között

A napokban tartotta hagyományos évértékelővel egybekötött Év Sportolója díjátadó ünnepségét a Nemzeti Versenysportszövetség (NVESZ).

Varga Csaba

Sportáguk legjobbjai: Farkas Lilla (balra), Vachal Krisztina és Kőváriné Ivánfi Brigitta

Fotó: Fehér János

A szervezet 39 sportági szövetség 59 kiválóságának adott át elismerést, amelyet a tavalyi esztendőben nyújtott teljesítményeikkel érdemeltek ki a sportemberek – írta a Nemzeti Versenysportszövetség hivatalos honlapja.

A budapesti évértékelővel egybekötött díjátadón beszédet mondott dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysportszövetség elnöke is. Az NVESZ-hez tartozó sportágak klasszisai 2019-ben számos világ- és Európa-bajnoki aranyérmet gyűjtöttek az elmúlt évben, ami jó előjel a 2021-ben esedékes világjátékok előtt.

A 2019-es esztendő legjobbjai között Szolnok megyei kiválóságokat is találunk, akik a nemzetközi és hazai viadalokon kimagasló teljesítményt nyújtottak. A Magyar Dartsszövetség a Szolnoki Baglyok DC kiválóságát, Kovács Tamarát jelölte az elmúlt esztendő legjobbjának. Tamara az ankarai ifjúsági Eb-n aranyérmet, majd a WDF kolozsvári vb-n párosban harmadik helyet szerzett.

A Magyar Lábtoll-labda Szövetség a női válogatottat – Becskereki Barbara, Farkas Lilla, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), Kunics Réka (Cserszegtomaji SK) – választotta az év legjobbjának, amelyben három újszászi hölgy is remekelt a franciaországi vb-n, ahol bronzérmet szereztek.

A Magyar Szkander­szö­vet­ségnél a tavalyi esztendő legjobbja a szolnokiak kiválósága, Kőváriné Ivánfi Brigitta lett, aki világbajnoki címeket és érmeket könyvelhetett el 2019-ben is.

Sportáguk legjobbjai: Farkas Lilla (balra), Vachal Krisztina és Kőváriné Ivánfi Brigitta
Fotó: Fehér János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában