KAJAK-Kenu

2020.06.24. 10:15

Egyet nyertek Kammererék a szolnoki tesztversenyen

A háromszoros olimpiai bajnok, Kammerer Zoltán Varga Ádámmal az oldalán egyetlen futamot nyert meg a hétfői tesztversenyen.

Varga Csaba

A Kammerer Zoltán (elöl), Varga Ádám páros egy futamot nyert tegnap a szolnoki felmérőversenyen

Fotó: Csabai István

A mezőnyből ezúttal hiányoztak a szolnoki kajakosok, Gál Péter vállműtétje után még lábadozik, ezért tavalyi párja, a háromszoros olimpiai bajnok, Kammerer Zoltán ezúttal Varga Ádámmal tette vízre hajóját.

A másik szolnoki versenyző, Bogár Gábor sem indult, múltkori társa, Erdőssy Csaba most Koleszár Mátyással lapátolt egy hajóban. Érdekesség, hogy az utóbbi két duó nyert egy-egy futamot az ezerméteres távon.

Az első futamban a kajakosoknál 500 méternél léptek meg Kammererék, és még a finisben is tudtak egyet indítani, így majdnem egy hajóval verték meg a második helyen befutó Noé Zsombor, Németh Viktor duót, harmadikként pedig Koleszár Mátyás és Erdőssy Csaba érkezett.

A második futamban aztán Koleszárék kezdtek nagyon erősen, vállalták a nagyobb utazósebességet, és a legvégére is megtartottak néhány centiméternyi előnyt a Kammerer, Varga páros előtt, akik a finisben a végül harmadiknak befutó Béke Kornél, Dombvári Bence duót fogták meg.

– Szinte az összes eddigi futam szoros volt, nehéz megmondani, hogy sok erős párosunk van vagy egy sincs, amelyik igazán jó – mondta a magyar szövetség hivatalos honlapján Kammerer Zoltán. – Annak örülök, hogy Varga Ádámmal mi tudtunk előrébb lépni az elmúlt egy hónapban, a két eddigi tesztverseny négy futamából háromszor lettünk másodikok, viszont a legfölényesebb győzelmet mi arattuk a mai első pályán.

A Kammerer Zoltán (elöl), Varga Ádám páros egy futamot nyert tegnap a szolnoki felmérőversenyen
Fotó: Csabai István

A kenusoknál egyértelmű, hogy a tesztszezon eleje két fiatal versenyzőről, Adolf Balázsról és Fejes Dánielről szólt. Párosban idén eddig verhetetlenek, és két hete egyesben is jó teljesítményt nyújtottak.

A szövetség honlapja szerint a férfi 1000 párosok utolsó idei tesztversenye négy hét múlva lesz Szolnokon, jövő kedden a férfi 500 négyeseket, kajak és kenu 1000 egyeseket, valamint a női C-1 200-as egységeket teszi próbára Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában